Létrehozva: 2018.06.28.

Erre figyelj, ha táborozni megy a gyerek

Az elsõ táborozás minden család éltében komoly mérföldkõ. Vajon hogyan készítsd fel rá a gyerekedet, hogy mindannyian a lehetõ legtöbbet hozzátok ki ebbõl az idõszakból?

Az, hogy egy gyerek, mikor érik meg a táborozásra, nem elsősorban a korától függ, hanem attól, el tud- e szakadni akár több napra is a szüleitől, biztonságban érzi-e magát a kortársai között. Csak azért nem érdemes táborba küldeni a gyereket, hogy „edződjön” - a táborozás célja nem a fejlesztés, inkább csak az élményszerzés. Ha nem vagytok biztosak a dolgotokban, inkább várjatok egy évet: sokkal jobb egy évvel később, vidáman elindulni a táborba, mint egy évvel korábban inkább csak átvészelni a tábori napokat.

Beszélgessünk előtte

Jó, ha előre felkészíted a gyereket arra, kikkel, hol, milyen körülmények között fog táborozni. Ha a már ismert barátaival, osztálytársaival megy, könnyebb a helyzet, de azt is erősítheted benne, hogy hamar lesznek jó barátai akkor is, ha ismeretlenek közt nyaral.

Az első táborozás előtt érdemes kicsit önállóságra szoktatni: jó, ha nem okoz gondot neki a reggeli-esti tisztálkodás, az időjáráshoz illő öltözködés, és az is hasznos lehet, ha a nagymamánál már eltöltött egy pár napot a szülők nélkül. Csomagoljatok együtt, hogy tudja, mit hol talál a táskában, mi minden áll rendelkezésére a táborban.

Jó, ha tudja, hogy kihez forduljon, ha problémája akad, és tudatosíthatod benne azt is, hogy veled is bármikor kapcsolatba léphet. Ma már szinte minden gyereknek van mobiltelefonja, de ha valamiért nem használhatja, minden táborban van valamilyen kapcsolattartási lehetőség. Azt is jó, ha tudja, hogy végső esetben akár haza is hozod a táborból, ha nagyon nem akar ott maradni. Persze ez tényleg csak a legutolsó eszköz legyen, azt is jó, ha elmagyarázod neki, hogy a honvágy természetes, de az élmények hatására hamar elmúlik. Akkor viszont semmi értelme végigszenvedni a tábort, ha valaki esetleg agresszívan viselkedik vele a táborozó társak közül – ezt viszont mindenképpen jelezd a velük utazó felnőtteknek, nehogy a te gyereked után mást pécézzen ki az agresszor. Arra is készítsd fel a gyereket, hogy a táboron kívül a szokásos módon legyen óvatos az idegenekkel.

Tábor után pedig hagyj pár napot, hogy a gyerek visszaálljon a normális kerékvágásba – gondolj bele, hogy néha neked is nehéz nyaralás után visszazökkenni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezért osztogatja el a vagyonát az egykori Nagy Ő, Jákob Zoltán

origo.hu

Drámai fordulat: megkezdte az orosz hadsereg a teljes kivonulást

hirtv.hu

Nem akárki vett röplabdapályát a Balassi Bálint Gimnázium tanulóinak

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

vg.hu

Történelmi eső mosta le a térképről Dubajt

origo.hu

Idegesen reagált az új szerelméről szóló pletykákra T. Danny

travelo.hu

Jó hír! A 2024-es szezontól ingyenes lesz a SHO BEACH, a Kopaszi-gát strandja

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-