MAMAKLUB

Így neveli a gyerekeit Katalin hercegné: Ezt nem gondoltad volna

Az ember azt hinné, hogy a királyi családban kőbe vésett, több száz éves szabályok uralkodnak a gyereknevelésben is. Nos, Vilmos és Katalin nagyon is modern szülők: az elveik többsége alig különbözik a hétköznapi családokban szokásosaktól. Meg fogsz lepődni!
  • Szerző: Ripost

Nem szégyen hétköznapinak lenni!

Vilmos és Katalin igyekeznek viszonylag egyszerű, hétköznapi neveltetést biztosítani a gyerekeiknek. György herceg természetesen a legjobb iskolák egyikébe jár, de a tanárai ugyanolyan kisdiáknak tekintik, mint bármelyik osztálytársát. A szülők pedig, amikor csak idejük engedi, ugyanúgy várják az iskola, és Sarolta hercegnőt az óvoda kapujában, ahogy ezt bármelyik más szülő teszi. A királyi szülők igyekeznek a gyerekek magánéletét is a lehetőségekhez képest a leginkább megóvni.

Nem a régi szabályokhoz ragaszkodni!

A királyi gyerekek sincsenek eltiltva a rajzfilmektől: György kedvence Vilmos herceg szerint mostanában a Sam, a tűzoltó. Esténként, illetve egy-egy hosszú repülőúton senki sem tartja szentségtörésnek, ha egy rajzfilmmel foglalja le magát. Az is vitát kavart az interneten, hogy Katalin egy rendezvényen nem bánta, hogy György játékpuskával játszik.

Az internet az anyukák legjobb barátja - és persze a Nagyi!

Bár a királyi család tagjai hivatalosan nincsenek fent az interneten, Katalinról kiderült, hogy álnéven látogat egy-két babás fórumot a neten, és nem szégyell tanácsot kérni, ha valamiben elbizonytalanodik. A szülőket természetesen egy szakképzett dada, és Kate édesanyja, Carole Middleton is segíti a gyereknevelésben.

Fontos az együtt töltött idő

Vilmos és Katalin igyekszik minél több időt együtt tölteni a gyerekeivel: szívesen sétálnak, fociznak együtt a gyerekekkel, de síelni és vitorlázni is elviszik őket. Sportos családnak számítanak, és a sport szeretetét a gyerekeiknek is igyekeznek átadni. Katalin szívesen kézműveskedik, és süt-főz is együtt a gyerekekkel.

Fő a nyugalom!

Katalin képes akkor is megőrizni a nyugalmát, ha a gyerekei sírni kezdenek, vagy éppen hisztiben törnek ki. Ilyenkor higgadtan, érthetően beszél hozzájuk, és az eredmény látható: még a nyilvános hisztinek is pillanatok alatt vége szakad. Egy interjúban azt is elmondta, hogy néha elég egy nagy nevetés és egy ölelés, ahelyett, hogy megszidná a gyerekeket.

A kultúrára nevelést nem lehet elég korán kezdeni!

Katalin gyakran viszi a gyerekeket múzeumba, és igyekszik a világ minél több szeletét megmutatni nekik. Nem csak azért tartja fontosnak a műveltséget már ilyen kis korban, mert a gyerekei egy királyi család tagjaiként nőnek fel, hanem azért, is, mert általában is sokat ad a tudásra.

A házasságot is ápolni kell

Katalint és Vilmost a gyerekek nélkül is gyakran látni különböző rendezvényeken, például kosárlabda-mérkőzéseken. De azt is elmondták, hogy rendszeresen szerveznek maguknak egy-egy kettesben eltöltött estét, hogy a házasságukat is ápolják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?