MAMAKLUB

Íme, a szuperpóz kisbabát váró nőknek, ez csúcs

Már várod a babát, de minden porcikád fáj? Most megmutatjuk, milyen helyzet segít abban, hogy könnyebbnek és felszabadultabbnak érezd magad a 9 hónap során.
címkék:

Íme a legjobb testtartás, amit minden kismamának el kellene sajátítania! A Múla-badha, azaz a gyökér-forrás póz enyhíti az egyre növekvő pocak miatt a belő szervekre nehezedő nyomást, egyúttal aktivizálja a máj, a vese és a belek működését. Ez a kitartott póz kivételesen jó hatással van nemcsak a kisbabát váró nőre, de a magzatra is, hiszen erre a gyakorlat idejére sokkal kényelmesebben fér el a szűk helyen. Érdemes a kismamáknak minél többször, de legalább hetente ötször néhány percet szánni erre a gyakorlatra, hiszen a Múla-badha a szülésre is előkészíti a terepet: erősíti a kismedencei izmokat, amelyeknek hatalmas szerepük van a vajúdás és a kitolási fázis során. A technikát Hilaria Baldwin, a  hollywoodi sztárszínész csinos felesége nemcsak gyakorolja, de tanítja is. A népszerű jógaoktató tanácsait több százezren követik az interneten.

Múla-badha:

Ülj sarok- vagy lótuszülésbe. Hunyd be szemed, a belégzést követően tartsd vissza a lélegzeted, és közben erősen szorítsd össze a farizmokat. Tartsd ki, ameddig kényelmes, majd lazíts.  Ismételd többször a gyakorlatot. A sztáredző Hilaria Baldwin ezt a tanácsot adja a bizonytalankodóknak: „Olyan érzés, mint amikor pisilned kell, de egy pillanatra visszatartod a vizeleted...”

Adhó-mukha-svanászana (lefelé néző kutya):

Ezt a szuperpózt úgy a legegyszerűbb végrehajtani, hogy négykézlábról megemeled a csípőd és kinyújtod a kezeidet és a lábaidat, mintha egy hegytetőre hasonlítanál.  Ez a helyzet segít a hátsó combhajlító izmokat rugalmasan tartani. Ez történt Hilariaval is, aki nyugtalan láb-szindrómában szenvedett, mint igen sok kisbabát váró nő.

„Mindhárom terhességemnél, amint kiléptem az ágyból, máris felvettem ezt a jógapózt. Minél többet nyújtod a lábaidat, annál jobban enyhíti a kellemetlen pillanatokat” - mondta a sztárszínész felesége.

Szülés előtt többféle pózban gyakorolhatod a csípőnyitást is, galamb- pózban, jógaguggolásban. Sokat segít, és enyhíti a fájdalmakat, ellazítja az izmaidat. Így készülj fel a szülésre!
 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?