MAMAKLUB

Ne dobd el a régi iskolatáskát, tolltartót! Itt add le!

Vannak olyan családok, akiknek óriási terhet jelent az iskolakezdés, a felszerelések megvásárlása. Ha szeretnél segíteni egy olyan gyereken, aki nem is álmodhat szép iskolatáskáról, tolltartóról, most megteheted!
  • Szerző: Ripost

Ha van otthon olyan használt, de még szép állapotú iskolatáskád, tolltartód, tornazsákod, amelyet jövőre már nem fog használni a gyermeked, örömet szerezhetsz vele egy nehezebb körülmények között élő iskolásnak. A Re-formáló Egyesület adománypontjain örömmel fogadják ezeket a felszereléseket.

Milyen adományokat várnak?

Az egyesület budapesti és vidéki adománypontjain (a listát megtalálod az egyesület Facebook oldalán) a táskákon, tolltartókon és tornazsákokon kívül szeretettel várnak vízfestéket, vonalzókat, színes és grafit ceruzákat, radírokat, füzeteket, gyurmát, rajzlapot, vagyis minden olyan felszerelést, amelyre az iskolában szüksége lehet egy diáknak.

„A mérethez kötött dolgokat, vagyis a ruhát és cipőt viszont sajnos nem tudjuk átvenni, arra nincs kapacitásunk, hogy mindenkihez a megfelelő méretű tornacipőt, tornaruhát vagy ruházatot juttassuk el” – mondja Smudláné Fazekas Margit, az egyesület elnöke.

Minden jó helyre kerül

Az „Enni adok” ételdobozokat is működtető egyesület ugyanis egy helyi kezdeményezésből nőtte ki magát. Budapest 22. kerületében indítottak először élelmiszer- és tanszergyűjtést, de azóta már városszerte, és vidéken is gyűjtik, illetve osztják az adományokat.

„Ahogy a nevünkben is szerepel, szeretnénk kissé újragondolni az adományozás gyakorlatát, és valóban átláthatóan, megbízhatóan, az adományokat a megfelelő helyre juttatva működni” – teszi hozzá Smudláné Fazekas Margit.

A családsegítő szolgálatok is segítenek

Az egyesület igyekszik az adott helyen gyűjtött adományokat a helyi rászorulókhoz eljuttatni. A velük együttműködő budapesti és vidéki családsegítő szolgálatok juttatják el a felszereléseket azoknak, akikről látókörükben úgy ítélik meg, hogy nehézséget okozna számukra az iskolai felszerelések megvásárlása. Az adományozást természetesen mindenhol dokumentálják.

„Tavaly 400 budapesti diákot, országszerte pedig közel 1000 iskolást indítottunk útnak szeptemberben komplett felszereléssel” – meséli az egyesület elnöke.

Az iskolai felszereléseket az adománypontokon augusztus közepéig várják, hiszen augusztus 20. után már az adományok kiosztása következik, hogy szeptember elsején egyetlen kisdiáknak se hiányozzon az iskolai felszerelése.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?