MAMAKLUB

Óvatosan a farsangi arcfestéssel! Veszélyes is lehet!

Itt a farsang, és a gyerekek körében nagyon népszerû móka az arcfestés. Egy ilyen sminket néha egyszerûbb és olcsóbb is elkészíteni, mint egy komolyabb jelmezt. Érdemes azonban vigyázni vele, mert, ha nem jó alapanyagot használunk veszélyes is lehet.
  • Szerző: ripost

A gyerekek imádják magukat festeni, ám el kellene kerülni, hogy felnőtteknek való kozmetikumot használjanak a farsangi bulira készülve, amint épp Pókembernek, vagy a legújabb Disney-hősnek pingálják magukat.  A felnőttek sminkkészlete ugyanis allergiát okozhatnak a gyerekeknél, sőt szembe kerülve egy rúzs, akár komoly fertőzést is okozhat. Viszont kapható kifejezetten gyerekeknek szánt, természetes anyagokból készült kozmetikum, amit bátran használhat mindenki.

Már az ovisok is jól ismerik a lemosható arcfestő krétát. Õk is nekiállhatnak az arcfestésnek, de az anyukák, óvó nénik keze ügyesebb, ha oroszlánt vagy pillangót kell megfesteni. Szerencsére lehet kapni arcfestő sablonokat is, ezek nagy segítséget jelentenek a rajztehetséggel kevésbé megáldott anyukáknak.

Készítsünk házi arcfestéket!

Mivel a gyerek bőréről van szó a legfontosabb a körültekintő vásárlás, de a legolcsóbb megoldás, ha a konyhában nézünk körül.

Íme egy remek bőrbarát kence:

  • 2 teáskanál kukoricakeményítő,

  • 2 teáskanál testápoló, vagy arckrém

  • 1 teáskanál víz,

  • pár csepp ételfesték

Arra is ügyeljünk, ha lemostuk a festéket, mindenképpen kenjük be a gyerek arcát neki való krémmel, hogy ne száradjon ki.  

Az év első szabadtéri fesztiválja Miskolcon lesz február 2-4. között. Char­lie, Is­me­rős Arcok, a Ta­káts Tamás Blues Band, Pál Dénes, Varga Mik­lós, Vas­tag Csaba, a Paddy And The Rats és még sok más is­mert elő­adó gon­dos­ko­dik idén is annak az akár 10 ezernél is több em­ber­nek a szó­ra­koz­ta­tá­sá­ról, akik ebben az évben is el­lá­to­gat­nak Mis­kolc bel­vá­ro­sába az év leg­na­gyobb téli gaszt­ro­nó­miai ese­mé­nyére, a Be­che­rovka Mis­kolci Far­sangra.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?