MAMAKLUB

Sokkot kaptak az orvosok, amikor császármetszéskor felnyitották a nő hasát

Császármetszés alatt nem jutottak szóhoz az orvosok, amikor meglátták, mi lapul a nő hasában. Nem csoda, hogy mûtőben készült fotó hatalmas vihart kavart az interneten. Döbbenetes felvétel!
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő elváltozást fedeztek fel egy orosz nőnél császármetszés közben: amikor kiemelték az ikerbabákat a hasából, az orvosok észrevették, hogy méhének szabályos szív alakja van. A harminckilenc éves nőnél ultrahangon láttak már arra utaló jeleket, hogy méhe születési rendellenesség miatt másképp fejlődött ki, mint a többségnek – de ilyen szabályos szív alakra nem számítottak.

A szív alakú méh ugyanis nem volt ismeretlen az orvosok előtt – csak döbbenetesen ritka, ezer nőből egynél fordul elő. Az állapot velejárója, hogy nem, vagy kínkeserves próbálkozás után képes teherbe esni a nő. Az orosz kismamának azonban szerencséje volt: mindjárt két babát is kihordott. Az orvosok kiemelték a méhet, hogy egy felvételt készítsenek a szabályos szív alakról, de hangsúlyozták, hogy nem kellett kioperálni.

Szakértők szerint hatalmas szerencséje volt a nőnek, ugyanis nagyon nagy a vetélés kockázata, ha valaki ezzel a fejlődési rendellenességgel él. Az orvosi csoda nem csak a szakmát, de a világsajtót is bejárta. Bár az asszony kifejezetten kérte, hogy ne fedjék fel kilétét, a felvételek közléséhez hozzájárult. A szív alakú méhről készült fotót orvosai Instagramon osztották meg, és pár óra alatt több ezer kedvelést kapott.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?