YESSS

Meddig áll el a hús a hűtőben? Mutatjuk, mit kell tudnod róla

Mivel mostanában nem megyünk minden nap boltba, a húst is nagyobb tételben vesszük meg, mint eddig. De vajon meddig áll el ez a romlandó élelmiszer a hűtőben? Meddig lehet felhasználni?
címkék:

Először is, érdemes pár dologra már a vásárlásnál odafigyelni. Például arra, hogy a hús a boltban is megkapja a megfelelő hűtést. Ezzel akkor lehetnek gondok, ha a boltban túlságosan telepakolják a húshűtőt, így a hőmérséklet magasabbra emelkedik az ajánlott 4 Celsius-foknál. Ilyenkor érdemes mélyebbről kivenni a húsos tálcát, és nem a legfelsőt megvásárolni. Vásárlás után pedig egyenesen irány haza, és a hús máris kerüljön a hűtőbe.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hús 01

Fotó: Pixabay.com

A sima hűtőben csak akkor tárold a húsokat és a halat, ha órákon belül felhasználod. Ilyenkor legyen a hűtő belsejében, ahol hidegebb van.

Ha későbbi felhasználásra vetted a húst vagy a halat, akkor inkább a mélyhűtőben tárold. Ilyenkor körülbelül 4 hónapig áll el. Ha előfőzött húst vagy halat tettél a fagyasztóba, akkor legfeljebb két-három hónapig használhatod fel.

Hús 02

Fotó: Pixabay.com

Ha viszont nem a mélyhűtőben tartod, a sima hűtőben ennél sokkal kevesebb ideig, egy-két, legfeljebb három napig áll el a hús. Ilyenkor is érdemes nagyon odafigyelni minden olyan apró jelre, ami esetleg a megromlására utalhat: ha a felülete nyálkás lesz, megváltozik a színe, az illata, akkor inkább ne használd fel, mert ez annak a jele, hogy a romlást okozó baktériumok már munkához láttak.

A főtt, sült húsnak kicsivel jobban a kilátásai, de három-négy napnál többet ezek sem bírnak a hűtőben. Itt is az az alapszabály, hogy ha a színe, íze, illata megváltozott az ételnek, akkor inkább dobd ki.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?