YESSS

Megható videó, megtette első lépéseit a mozgássérült kislány

Mindennapi hősök mikroadományaiból gyűlt össze a pénz a beteg lány járókészülékére.

Az angliai Lincolnban élő Staines házaspár megvette mozgássérült kislánya első járókeretét, aminek az anyagi feltételeit egy közösségi gyűjtés teremtette meg. A 10 éves Tarli Staines a szerkezetnek köszönhetően megtette első önálló lépéseit, amiről a szegényes körülmények között élő család több videót is megosztott a közösségi oldalán – írja a Metro internetes kiadása.

(facebook)

A gyermekkori cerebrális parézis nevű betegség miatt deréktól lefele részlegesen lebénult Tarli édesanyja azután fordult segítségért az internet népéhez, hogy egy este arról álmodott, a kislánya támogatás nélkül lábra áll. Az álom annyira megrázta a háromgyerekes anyukát, hogy egy megható Facebook posztban arra kérte az ismerőseit és rokonait, segítsenek megvásárolni egy különleges járókeretet a lányának.

A megható bejegyzésre reagálva valaki azt javasolta, hogy a család – a cél elérése érdekében – indítson közösségi gyűjtést. Az anya megfogadta a tanácsot és létrehozott egy profilt a GoFundMe nevű oldalon a beteg lányának, ahol kevesebb mint 72 óra leforgása alatt összegyűlt a járószerkezethez szükséges 1600 font (630 ezer forint).

„November 26-án, négy nappal azután, hogy megírtam a Facebook bejegyzésemet, Tarli megtette az első lépéseit, a járókeretnek hála. A lányom zokogott, amikor lábra állt, azt mondta, sosem volt még ennyire boldog. Sose felejtem azt a rengeteg kedvességet és nagylelkűséget, amit ismeretlenek adtak nekünk mikroadományok formájában. Nagyon köszönöm, hogy reményt adtatok a beteg kislányomnak.” – fogalmazott az édesanya a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben, melyben megköszönte a mindennapi hősök segítségét.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?