FITTFAZÉK

Rubint Réka kocsonyatrükkje: gratuláltak a zseniális ötlethez a háziasszonyok

Valósággal felrobbantotta a netet a fitneszkirálynő kocsonyafotója. Több ezren lájkolták a képet, csak úgy dőlt az ötletáradat.
 • Szerző:

Decemberben szinte kötelező kör egy jó nagy adag kocsonya elkészítése, és mivel Norbi imádja, Réka is egyre többször áll neki otthon a főzésnek. Így történt ez a minap is, amikor elkészült Schoberték finom kocsonyája, Réka megmutatta a végeredményt követőinek. A kép láttán több ezren gratuláltak, hiszen a kocsonyafőzés nem könnyű műfaj, rengeteg a buktató, ám a Réka által tálakba mert főtt húsokat és a hozzá tartozó levet hibátlannak találták a rajongók. Leginkább az tűnt fel a kommentelőknek, hogy milyen szép tiszta és zsírmentes Réka kocsonyája! Hüledezve kérdezték tőle a titkát, ám a válasz valóságos cunamit indított el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

Fotó: Rubint Réka

 

Réka titka

„Amikor elkezdtem főzni, folyamatosan kis szűrőkanállal leszedem a habot a tetejéről és ami a titok, hogy 3-as, 4-es fokozaton főzöm 7-8 órán keresztül úgy, hogy épp csak gyöngyözik.” – írta Réka

A megdermedt kocsonya felszínére kiülő zsír eltávolítására pedig számos további ötletet adtak a rajongók.

ZSÍR ELTÁVOLÍTÁSA
 • Éva nevű felhasználó trükkje szintén nagyon praktikus: „Amikor kész, papírszalvétákkal le szoktuk a tetejéről szedni a zsírt. Rádobod a szalvétát, majd villával kiemeled. Ezt kell ismételni amíg van rajta zsír.”
 • Erzsike javaslata másképp néz ki: „Mielőtt kiadagolom tányérokba a kocsonyát, leöntöm a levét egy külön fazékba ahol hagyom hidegen hűlni. Így könnyű leszedni a tetejéről a zsírt. Kipakolom a húsokat tányérba és a visszamelegített kocsonyalét rákanalazom.”
 • Mónika szintén a papírtörlőre esküszik: „Rádobod a tetejére, ha már elzártad, az azonnal magába szívja a zsírt. 1-2-szer megismétled és egy szem sem marad rajta. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás.”
 • Mária így jár el: „Lekapcsolás után hagyom kicsit hűlni a kocsonyát, lesz rajta egy hártya, az a zsír. Kanállal le lehet szépen szedni! Én a húst kicsontozom.”
 • Judit így zsírtalanítja a kocsonyát: „Egy szűrőszitába helyezett, hideg vízbe áztatott gézen átszűröm.”
 • Melinda egészen különös ötlettel állt elő: „Miután leszűrtétek a kocsonya levét, egy kicsit hagyni kell állni. Majd egy idő után bele kell önteni kb. 1 deci hideg vizet – szépen rá kell csorgatni a tetejére. A hideg víz összekapja a zsírt, amit így szépen le lehet szedni egy kanál segítségével.”
 • Márta szerint vétek veszni hagyni a kocsonya tetejéről lemert zsírt: „Nagymamám a végén merőkanállal szedte le, és mindig a káposztába tette. Mondta az elbírja.”
 • Szintén egy Mónika nevű rajongó részletes gyakorlati megoldást adott: „Miután megfőtt a kocsonya, leveszem a tűzről és hagyom fél órát állni. Szépen feljön a tetejére az összes zsír. A merőkanalat függőlegesen és nagyon lassan belemerítem, és a zsír a tetejéről nagyon szépen belefut. Ezt addig csinálom, amíg el nem tűnik az összes zsír a tetejéről.”
 • Marcsi megoldása: „CSAK ERRE a célra használt, nedves konyharuhán kell átszűrni a kocsonyalét és garantáltan zsírmentes lesz.”
KOCSONYA ÍZESÍTÉSE
 • Réka nevű rajongó a főzés záróakkordjaként így turbózza az ízeket: „Én reszelt fokhagymán szűrőm át a kocsonyalét.”
 • Melánia szerint friss citrommal az igazi: „Én rengeteg citromból facsart lével eszem a kocsonyát, imádom!
 • Mónika a férje miatt döntött így: ”Amikor először megláttam hogy a férjem citrommal eszi a kocsonyát, majdnem felfordult a gyomrom. De addig mondogatta, hogy két éve csak megkóstoltam így. Azóta kizárólag citromlével tudom megenni!„
 • Krisztina bizonyára ínyenc: ”Imádom a kocsonyát ecettel vagy citrommal meglocsolva. Akár megszórva őrölt borssal, őrölt piros paprikával. Minden változatát szeretem. Télen és nyáron!„
 • Orsolyát a nagymamája győzte meg: „Az én nagymamám ecetes tormával ette, szigorúan füstölt hússal! Korábban sosem tudtam megenni a kocsonyát, amíg ezt nem láttam, azóta imádom!„

Fotó: Markovics Gábor

Réka tanácsa:

”A kocsonya nagyon egészséges, hiszen rengeteg kollagént tartalmaz, ami az igénybe vett ízületek regenerációjához különösen fontos. Együnk belőle minél többet! Kevesen tudják, hogy a kocsonya az egyik legjobb diétás étel, mivel nincs benne szénhidrát. Viszont fehér kenyérrel fogyasztva ez a tulajdonsága elveszik, ezért érdemes mindig alacsony szénhidráttartalmú KETO kenyérrel vagy bármilyen más Update pékáruval fogyasztani. „

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?