Létrehozva: 2021.08.25.

Így grillezd a sajtokat, hogy ne folyjon szét

Még javában tart a kerti sütögetések ideje, ám a sajt grillezése sokaknak alaposan feladja a leckét. Hiszen vagy gumiszerű, vagy túlságosan folyós lesz a végeredmény. Pedig kár lenne kihagyni ezt a finomságot, mutatjuk a trükkjét!

Tombol a grillszezon, ám a sajtok méltatlanul alacson számban képviseltetik magukat a fogások között. Hogyne, hiszen a sajt grillezése nagyon rosszul is elsülhet, nem csoda, ha sokan meg se próbálkoznak vele. Pedig vétek lenne kihagyni ezt a sült ínyencséget, hiszen, ha jól csinálják, mennyei a végeredmény. Akárcsak a húsok, a sajt grillezése is igényel némi felkészülést és odafigyelést; mutatjuk, mitől lesz igazán finom és omlós a végeredmény!

Fotó: GettyImages

A kívül aranyszínű, ropogós, belül lágy sajt titka első körben a megfelelő fajta kiválasztása; hiszen sokszor azért lesz folyós, vagy épp ellenkezőleg, ehetetlenül rágós, mert nem a megfelelő sajt került a rácsra. Lehet kapni kerti sütögetéshez kimondottan erre a célra készült grillsajtot, de ha igazi különlegességre vágysz, akkor a hagyományos fajták között is találhatsz megfelelőt. Alacsony zsírtartalmú, félkemény sajtokat keress, a füstölt sajtokat is érdemes megnézned, hiszen fantasztikus ízük lesz a grillezéstől.

Fotó: GettyImages

Kevesen tudják, hogy a nemespenész-kéreg miatt a camembert kimondottan jól süthető rácson, ám arra figyelni kell, hogy ne villával, hanem lapáttal fordítsd meg, hiszen előbbi megsérti a penészréteget, és kifolyhat a sajt lágy, belső része. Érdemes megpróbálkozni a gomolya sajttal is, ám ezt ne a rácsra tedd, hanem tárcsára vagy serpenyőbe. Előbb forrósítsd fel a serpenyőt tűzforróra, majd tedd bele a sajtot, és csak akkor fordítsd meg, amikor már vastag kéreg került rá. Így biztosan nem fog szétesni.

Fotó: Shutterstock

A fajta kiválasztásán kívül még van néhány dolog, amire érdemes figyelned, például a legtöbb sajtot egy-két centi vastag szeletekre kell vágni, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Kivétel a camembert, amit egyben kell megsütni. Fűszerezés után tedd a rácsra a sajtszeleteket, és két-három percig hagyd rajta. Arra mindig ügyelj, hogy a forgatásnál ne sértsd meg a sajtot, hiszen ettől egy pillanat alatt szétfolyhat; mindig forgatólapátot használj. Ha ezeket a szabályokat betartod, mennyei grillezett sajtokat süthetsz a húsok, zöldségek mellé.

Fotó: Shutterstock

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Már ez a nagyhatalom is a harmadik világháborúra készül

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

metropol.hu

„Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

vg.hu

Lerántjuk a leplet: ennyi Fülöp-szigeteki vendégmunkás van Magyarországon – jóval több, mint amit a KSH állít

origo.hu

Pénzt lehet keresni a tilosban parkolók bejelentésével

astronet.hu

Bika hava: 1 éves szültésnapi horoszkóp a Bika jegyűeknek

ripost.hu

Kiszivárgott: sürgősen költözne Katalin hercegné, az is kiderült, hová!

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Így romantikázott férjével Palvin Barbi — Fotó

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

YESSS

Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?