TESTFACTOR

40 felett is sportolj! Ezért jobb, mint 20 évesen

A negyedik X fölött sem érdemes felhagyni a sporttal, sőt, akár elkezdeni is érdemes, ha addig nem sportoltál. Ezek a nők elmesélik, mit jelent nekik a mozgás ebben az életkorban.
címkék:

Erősnek érzem magam”

Korábban azért sportoltam, hogy lefogyjak, vagy jobb legyen az alakom. Ma már sokkal inkább az a cél, hogy lássam, mit tudok kihozni a testemből. Nem egy mondvacsinált szépségideálnak akarok megfelelni, egyszerűen élvezem, hogy erősnek érzem magam, hogy vannak céljaim, és elérem őket. De nem csak az eredményt élvezem, hanem az oda vezető utat is. És persze az egyensúlyt test és lélek között, amit a sporttól kapok. (Éva, 40 éves)

Sport 02

Fotó: Pixabay.com

Eszköz az életben maradáshoz”

A sport nem luxus: egyszerűen az életben maradás eszköze. Épp elég betegséget láttam a környezetemben ahhoz, hogy tudjam: ha életben akarok maradni, és még jól is akarom magam érezni, muszáj sportolnom. Nálam ez az úszást és a napi kutyasétáltatást jelenti, és mindkettő igazi kikapcsolódás a mókuskerékből (Brigitta, 48 éves)

Jobban értem a testem”

A saját testi változásaimmal akkor kezdtem igazán képbe kerülni, amikor gyereket vártam. Azóta figyelek rá, hogy jó formában legyen. Egy darabig nem sportoltam, mert folyton kialvatlan voltam, de amióta a gyerek is kicsit nagyobb, újrakezdtem tizenéves korom kedvenc sportját, a tollaslabdát. (Rita, 42 éves)

Sport 01

Fotó: Pixabay.com

Rájöttem, hogy a sportot élvezni is lehet”

Az iskolában utáltam a tornaórát: folyton versenyeztettek, felmértek, időre futottunk – és persze sosem én voltam a legügyesebb és leggyorsabb. Felnőtt fejjel jöttem rá, hogy a sportot élvezni is lehet. Nem kell egyszerre jónak lennem szertornában és kötélmászásban, elég, ha egy olyat választok, amit szeretek. Amióta senki nem méri az időt, a futás teljesen kikapcsol. De túrázni is szeretek. (Bea, 45 éves)

Stramm nagyi szeretnék lenni”

Amióta az unokáim megszülettek, rájöttem, hogy nem robbanhatok le. Évtizedekkel ezelőtt, fiatalasszonyként aerobikra jártam, most egy ideje pedig beiratkoztam Pilatesre. Karban tartja a testem, és már nem érzem magam folyton kimerültnek. Nem gond, ha futni kell az unokák után, és jobban is alszom. (Zsuzsa, 64 éves)

Sport03

Fotó: Pixabay.com

A lelkemnek is jót tesz”

Évekig jártam aerobicra, Zumbára, aztán rájöttem, hogy csendre van szükségem, egyfajta menekülésre a stresszből, Így kaptam rá az úszásra és a futásra. Nem csak a testemnek tesznek jót ezek a sportok, hanem a lelkemnek is: megnyugtatnak, kikapcsolnak, azóta ezen a téren is jobban bírom a gyűrődést. (Kata 47 éves)

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?