TESTFACTOR

Szabadulj meg a sörhastól: szuperhatékony edzés férfiaknak!

Elkényelmesedtél, sokat tévézel, sörözöl a haverokkal? Nem csoda, ha felkúszott rád egy pár kiló! Most figyelj! Norbi megmutatja, milyen gyakorlatokkal tüntetheted el fölösleget! Gyors, látványos eredmény!
  • Szerző: B.D.

A kockás has, az izomtól dagadó test nem álom többé, ha a következő köredzést rendszeresen elvégzed! Kicsit kisebb súlyokkal akár nőknek is kiváló lehet! Schobert Norbi megmutatja, hogyan csináld! Hajrá!

A köredzés kardió és erősítő gyakorlatokból áll. A kevesebb, mint egy órás edzéstervet ketté is szedheted, ha nincs hirtelen sok időd, hiszen kétszer körülbelül 25 percet vesz igénybe a gyakorlatsor. Edzőteremben, vagy megfelelő eszközök segítségével akár otthon is végezheted.

 

Mutatok egy 50 perces köredzést, amit 3 hete kezdtem el 4 év kihagyás után. Otthon, illetve nem zsúfolt edzőteremben csinálhatod. Kérlek kímélj meg a beszólásoktól, mert az elején vagyok! Étrendem: U16 menü www.update1.hu-ról és 3R süti 3x2/nap étkezés előtt. Napi CH 60-80gr és soha nem éhezek, viszont egyre erősebbnek érzem magam. Márciusra a 45 éves korosztályom enyhe úszóöve is elmegy - remélem. Ezt a köredzést lányoknak is ajánlom, de csajos gyakorlatokkal.

Közzétette: Norbi Update – 2016. február 7.

Futás

Két perc futással indíts, ami történhet futógépen, de akár a szabadban is. Kb. 10 km/óra sebesség javasolt.

Oldalemelés

Alapállásban, hajlított könyökkel mindkét kezedben tarts meg egy-egy súlyzót. Egyszerre emeld ki a súlyzókat oldalra a tested mellől addig, amíg vállmagasságnál egy kicsit feljebb nem kerül a súly. Lassan engedd vissza, és ismételd meg a gyakorlatot. Edzettségi szintedtől függően válassz súlyt!

Norbi 6 kg-os súlyzót javasol.

Hasizom erősítés

Behajlított térddel feküdj le a talajra, akaszd be a lábadat egy bordásfalba, vagy bármilyen stabil tárgyba, majd valamibe megkapaszkodva állj fel teljesen, és utána feküdj vissza. Ezt ismételd meg 8-szor.

Fekve nyomás

Feküdj a hátadra, mindkét kézben súlyzó. Emeld a karokat a fejed fölé, mindkét kar egyenes. Engedd le a súlyokat oldalra, a mellkasod mellé, majd nyomd vissza. Vízszintes vagy ferde padon is végezheted.

Ezután kezdd elölről a gyakorlatsort, menj vissza a futógépre 2 percre, majd újra a váll-has-mell edzés következik. Ezt a kört ismételd meg egymás után ötször! Kb. 25 percet vesz igénybe.

Futás

Hatodik körben szintén 2 perc futással kezdj, utána kissé módosul a program:

Előreemelés

Az általad választott kézi súllyal jó magasra emeld fel magad előtt az egyik, majd a másik karodat, aztán ereszd le. Összesen 8 db előreemelést végezz, vagyis 4-4 db-ot oldalanként.

Tárogatás

Feküdj háttal egy padra. Mindkét kézben súlyzó, függőleges kartartás, tartsd meg súlyzókat a fejed fölött. Ereszd le oldalt a súlyzókat, majd emeld vissza a kiinduló helyzetbe. Az előző mellizom gyakorlathoz képest kisebb súllyal dolgozz!

Hasizom erősítés súllyal

Ülj le egy padra, térdeid közé szoríts be egy kézi súlyzót (5-6 kg) jó erősen. Hátad mögött megkapaszkodva közelítsd egymáshoz a felső tested és a behajlított lábaidat, majd engedd vissza alaphelyzetbe, úgy hogy a súly ne csússzon fel. 2 percig csináld folyamatosan.

Ezeket a gyakorlatokat is ötször ismételd meg! Figyelj a levegővételre! Hajrá!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?