kulcsár edina
Egy könnyű vacsora receptjét mutatjuk most meg, amit az egész család imádni fog, annyira ínycsiklandozó.
Ezt a török lepényt te se hagyd ki, mutatjuk a fantasztikus finomság receptjét! Az egész család imádni fogja.
Tésztához
Töltelékhez
Sütéshez
Jó étvágyat!
A gözleme egy sós, sült tésztából, különféle töltelékekkel készült népszerű török étel, melyet az éttermekben vagy az útszéli gözlemeciknél (gözlemeárus) frissen, helyben készítenek el a vevő szeme láttára.
A vízből, lisztből, sóból (egyes receptek szerint vajjal és élesztővel is) gyúrt tésztát kinyújtják, majd szétterítik rajta a tölteléket. Ezután a tésztát összehajtják és forró, olajozott vaslapon vagy nagyméretű, lapos vasserpenyőben kisütik.
A gözleme főbb fajtái: