Újabb háborús veszély: Helikopterbalesetben elhunyt az iráni elnök és az iráni külügyminiszter

POLITIK
Létrehozva: 2024.05.07.
Módosítva: 2024.05.07.

Michael Jordanhez hasonlítják a Budapesten fellépő szupersztárt

Egy olyan tinisztár lép jégre kedden Budapesten a kanadai jégkorong-válogatottban, akit öt éve csodagyereknek tartottak, ma pedig az ő nevével adják el a legtöbb mezt az NHL-ben. Connor Bedard Magyarországon egyelőre kevésbé ismert, miközben Chicagóban már Michael Jordan szintjén kezelik.

Három Stanley Kupa-győztessel és az előző nyár első helyen draftolt játékosával, a chicagói Connor Bedarddal lép pályára kedden a világbajnoki címvédő kanadai jégkorong-válogatott a magyarok elleni, 19 órakor kezdődő felkészülési mérkőzésen az MVM Dome-ban. 

Carolina Hurricanes v Chicago Blackhawks
Connor Bedard Budapesten lép fel Fotó: Michael Reaves

Öt évvel ezelőtt, a hokibibliának tartott kanadai The Hockey News "Ismerd meg a jégkorong jövőjét, a 13 éves Connor Bedardot!" címmel cikket írt egy kissrácról, akit Sidney Crosbyhoz és Connor McDavidhez hasonlítottak. Senki sem tartotta túlzásnak, hogy a két legprímább kanadai csatárhoz mértek egy serdülőkorú srácot, aki igazolta a várakozást. Azóta ifjúsági és junior világbajnoki címet nyert, a Chicago Blackhawks tavaly az első helyen foglalta le a játékjogát, és Bedard az első NHL-es idényében 68 mérkőzésen 61 pontot (22 gól, 39 gólpassz) jegyzett. Ezzel az újoncok között a legjobb volt a ligában, és a házipontlistát is megnyerte. Sőt, jó eséllyel megnyeri az év újoncának járó Calder trófeát is. 

 

Eközben Chicagóban már a város sportlegendái között emlegetik őt. Arrafelé a híres főutcán, a legnagyobb bevásárlónegyedben, a Magnificent Mile-on, szinte mindenhol árulnak Bedard-mezt vagy pólót. Ha nem árulnak, akkor minimum a nevével díszitik a falat. Ráadásul nem csak Chicagóban, a teljes profi hokiligában ő a legnépszerűbb. Az NHL márciusi bejelentés szerint Bedard mezéből adták el legtöbbet ebben a szezonban, ami elképesztő eredmény egy újonctól. Nem beszélve arról, hogy közel két hónapig sérült volt, mert egy szerencsétlen ütközés során január 5-én állkapocscsonttörést szenvedett - emiatt valószínűleg az MVM Dome-ban teljes arcot védő, plexis sisakban fog játszani.

 

Chicagóban tavaly ősszel már akkor a város másik legendájához, Michael Jordanhez hasonlították őt, amikor még pályára sem lépett. A Bulls egykori, hatszoros bajnok szupersztárja a mai napig a Szeles Város legismertebb sportalakja, az ottani újságírók pedig úgy vélték, a mostani Bedard-őrület olyan, mint amikor Jordan 1984-ben az újoncévben bemutatkozott. Erre az ifjú Bedard szerényen reagált.

Ettől még nagyon messze vagyok. Egy 18 éves srác, aki most kezdi a karrierjét, és már sokszor mondtam, hogy én Connor Bedard vagyok, és nem próbálok más lenni. Sokat kell még csapatként dolgoznunk ahhoz, hogy mi is győztesek legyünk. Nyilvánvalóan Toews és Kane (két korábbi Chicago Blackhawks-legenda) ketten együtt hat bajnoki címet szerzett, míg Michael Jordan hatot nyert egyedül. Szóval ez egy nagy dolog, és ők egyénileg is nagyszerűek voltak. Minden idők legjobbjai közé tartoznak. Mi csapatként fejlődni és győzni akarunk, és én is részese akarok lenni ennek.

- mondta Bedard az alábbi videóban.

 

De talán a legjobb, ha az NHL történetének legnagyobb alakját, a számos rekordot tartó kanadai "szuperhőst" Wayne Gretzkyt idézzük Bedard kapcsán. A 'Nagyember' Bedard egyik gólja után konkrétan azt mondta, ezt ő nem tudta megcsinálni. Illetve hozzátette, sokkal jobb játékos annál, mint amire előzetesen számítottak.

 

Szóval egy olyan 19 éves srác fog pályára lépni kedden este az MVM Dome-ban, akit a tengerentúlon már a jelenkor egyik legnagyobb sztárjaként ünnepelnek. Chicagóban olyan hatást gyakorolt a szurkolókra, mint Michael Jordan, és a nemzetközi mezőnyben először mutatja meg magát felnőtt szinten. A kanadai válogatottal az első vb-jére készül, így miatta is érdemes lesz kilátogatni a Magyarország-Kanada meccsre - nem beszélve a mieinkről, akik Bolzanóban megnyerték a divízió I/A-s vb-t, és ismét feljutottak az elitbe.

8 millió dolláros hátvédek

Összesen 5859 NHL-mérkőzés tapasztalata lesz látható az MVM Dome-ban kedden este a kanadai válogatottnál, amely a friss divízió I/A-s világbajnok magyar válogatott vendége lesz. A juharleveles csapatban 11 első körös draftolt hokis játszik, és a két legjobban kereső menőjük, Colton Parayko és Damon Severson egyaránt 8-8 millió dollárt, nagyjából 2,7 milliárd forintnak megfelelő összeget kap évente. Mindketten hátvédek, Parayko Stanley Kupát nyert a St. Louis Blues tagjaként. Csupa NHL-ben jól ismert hokis érkezik Magyarországra, kakukktojás Macklin Celbrini, aki minden bizonnyal az idei NHL-draft első választottja lesz. Viszonyításképpen, a magyar hoki történetében eddig három játékost, Gröschl Tamást, Szuper Leventét és Vas Jánost draftolta NHL-csapat, végül azonban egyikük sem lépett pályára a profiligában. A magyar válogatott játékosai átlagosan 4000 eurót, vagyis másfél millió forintot keresnek havonta. 

 

 

origo.hu

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a verőcei halálos hajóbalesetről - videó

ripost.hu

Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

borsonline.hu

Óriási botrány a Next Top Model Hungaryben – Tomán Szabina páros lábbal szállt bele a műsor sztárjába: „Tényleg jól játszod a szereped…”

magyarnemzet.hu

Szoboszlai is tátott szájjal hallgatta Klopp öltözői beszédét + videó

life.hu

Ben Affleck és Jennifer Lopez kapcsolata rémálommá vált: esélye sem volt, hogy működjön

vg.hu

Rendkívüli: megtalálták az iráni elnök lezuhant helikopterét – nincsenek túlélők

ripost.hu

Szerelem a láthatáron: három csillagjegyre júniusban boldogság vár

travelo.hu

Videó: Cápauszonyt véltek látni a Balatonban, a találgatásoknak se vége, se hossza

ripost.hu

Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

ripost.hu

Szoboszlai szomorú bejelentést tett, rajongók ezrei zokognak most

ripost.hu

Itt a lista: így lesznek nyitva a boltok a pünkösdi hosszú hétvégén

ripost.hu

„Ez rossz fényt vet a klubra" - Kubatov Gábor nem kertelt a Fradi bajnokavatóján

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KIAJOBB

Váratlant lépés a Fradinál, veszélyben a kapitány

KIAJOBB

Marco Rossi nagy bejelentésre készül, dönteni kell a Fradi sztárjáról

KIAJOBB

Bajnokok Ligája után teljes szétesés: óriási gondban a magyar válogatott kulcsembere

KIAJOBB

„Nem kérdés, nyerni fog a Fradi” - az MTK legendája nem bízik a csodában

KIAJOBB

„Ez rossz fényt vet a klubra" - Kubatov Gábor nem kertelt a Fradi bajnokavatóján

KIAJOBB

Nagy a tét, rekordot dönthet a Fradi az Újpest ellen

KIAJOBB

Horvát Eb-meccseket is érdemes lesz nézni: teljesült a gigamellű szurkolólány kívánsága

KIAJOBB

„Ne kritizálják Marco Rossit!" - Csank János megvédte a szövetségi kapitányt