Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2021.09.21.

Különleges program várja a családokat Újbudán

Többek között őszköszöntő családi futóverseny lesz vasárnap, szeptember 26-án, amely 10 órakor indul a Dzsungel-park körüli futópályán.

Az újbudai hagyomány folytatódik – a koronavírus járvány miatti másfél év kihagyás után – ez az ősz sem múlhat el Gazdagréten családi sportnap és futóverseny nélkül. A FICSAK (Fiatal Családosok Klubja) és az Összefogás XI. Sportegyesület szeretettel vár minden korosztályt szeptember 26. vasárnap délelőtt egy közös, egészségmegtartó, egész testet átmozgató laza futásra. A futóversenyen a részvétel ingyenes, sőt, aki előzetesen nevez még külön ajándékot is kap a helyszínen.

Király Nóra, a FICSAK alapítója

Interneten előnevezni szeptember 24. 12 óráig lehet, de nevezni korlátozott számban a helyszínen is lehet 9 órától. A futóversenyt korcsoportok szerint rendezik meg. A korosztályonkénti és nemenkénti futamok rajtjai folyamatosak lesznek: az óvodás futamok 10 órakor kezdődnek, ezt követi 10.45-től az iskolás és felnőtt futamok. Szeretettel várnak minden sportolni vágyó gyermeket és szüleiket. Az eseményen emléklapokkal és oklevelekkel gazdagodnak a versenyzők. A szervezők játékos programokkal, tombolával és sok nyereménnyel is várják majd a kicsiket és nagyokat.

Fotó: FICSAK

A futóverseny sztárvendége, Herczeg-Kis Bálint az Exatlon Hungary harmadik évadának győztese 2021-ben, aki aktív sportolóként maga is sokat versenyzett. A küzdősportokban teljesedett ki: karatézott, majd jött a boksz és a kickbox, melyben szép eredményeket ért el.

A 10 éves hagyományra visszatekintő családi futóversenyen évek óta részt vesz Hadfi Dániel Európa-bajnok cselgáncsozó, a magyar cselgáncssport tizedik kontinensbajnoka, és Virágh-Erdélyi Zsófia olimpikon maratoni futó, aki a futással 5 évesen ismerkedett meg. 2011-ben megnyerte a Las Vegas maratont, s úgy véli, a maratoni számban megtalálta önmagát.

Sportosan és környezettudatosan Újbudán – iskolai program

Az Összefogás XI. SE „Sportosan, környezettudatosan Újbudán!“ sportos kampányával az újbudai iskolásokat szeretné megszólítani, ezért a kampány helyszíneként a kerületi általános iskolákat választotta. Az intézmények osztályközösségei számára az őszi iskolai sportnap színes kiegészítő programjaként, egy tanórába is beilleszthető játékos biliárdfocit szerveznek a diákoknak. A biliárdfoci, vagy más néven poolbal egy új sportág, ami a biliárd és a foci ötvözetéből született, ezt lehet majd velük kipróbálni. Szeretnék a diákok számára megmutatni, hogy egy könnyed, laza és sportos foglalkozásban mekkora közösségépítő erő rejlik. Fontosnak tartják az egészséges, mozgásban gazdag életmód népszerűsítését, hiszen ezzel tudnak civil szervezetként a leghatékonyabban fellépni az elhízás egészségromboló hatásai ellen.

Sajnos elhízás tekintetében hazánk az első helyen áll az EU-ban, míg világszinten a 4. legrosszabb helyen szerepel. A pandémia alatt a magyarok átlagosan 3-5 kg-ot híztak a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság szerint. A koronavírus nemcsak a túlsúlyos felnőttekre, de az elhízott gyerekekre is nagyobb veszély jelent, mert egy elhízott szervezet a baktériumokkal és a vírusokkal szemben kevésbé ellenálló, és hajlamosabb a fertőzésekre. Az Elhízás Világszervezet adatai szerint a koronavírussal összefüggő halálozás tízszer magasabb volt azokban az országokban, ahol a népesség több mint a fele túlsúlyos vagy elhízott volt, így sajnos hazánkban is. A korlátozások miatt idehaza is csökkent a mozgási hajlandóság, sokan lemondtak a sport örömeiről otthonaik fogságában, nem véletlen, hogy megnőtt a mentális és mozgásszervi panaszok száma.

Az Összefogás XI. Sportegyesület a megelőző módszerekben hisz: rendszeres testmozgás, vitamindús és alacsony zsírtartalmú ételek fogyasztása, stressz kerülése.

Abban, hogy kedvezően alakultak a sportolási szokásokkal kapcsolatos adatok, a magyar kormány intézkedései jelentős szerepet játszottak. A jelenlegi kormány mindig is stratégiai területként tekintett a sportra, melynek szellemében – többek között – új sportlétesítmények, új szabadtéri edzési lehetőségek kerültek kialakításra. A fiatalok egészséges életmódra való nevelése tekintetében az évekkel korábban bevezetett mindennapos testnevelésnek nagy szerepe van, mely intézkedés köre – a hírek szerint – az óvodásokra is kiterjedhet a jövőben.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nagyon beteg a Dancing with the Stars táncosa

origo.hu

Így sodródhat bele egész Európa a háborúba

mindmegette.hu

Így lesz csodásan dús a leander - íme az olasz trükk!

hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

ripost.hu

Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

vg.hu

Harmadszor is csökken az üzemanyagok ára, olajat talált a Mol – heti összefoglaló

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

CSALÁDOK

"Meghízott a feleségem a terhessége alatt, most már egyáltalán nem kívánom szexuálisan"

CSALÁDOK

"Hozzámentem egy 25 évvel idősebb férfihoz, de nagyon megbántam"

CSALÁDOK

Sok szülő elrontja, így tilos és veszélyes altatni a babákat!

ÉLETMÓDI

Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt