Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
Létrehozva: 2017.07.11.

Több mint 8000 résztvevő a 35. Lidl Balaton-átúszáson

Több mint 8000 úszó szállt vízbe szikrázó napsütésben vasárnap Révfülöpön, hogy megtegye a Balatonboglárig tartó 5,2 kilométeres távot a 35. Lidl Balaton-átúszáson. Az érkezõ oldalon mindeközben egésznapos, egészségtudatosságra nevelõ programokkal várta a kicsiket és a nagyokat a Lidl Magyarország.

Szerző P. Petra

A több mint 30 éves hagyományra visszatekintő Balaton-átúszás Magyarország egyik legnépszerűbb tömeges sporteseménye, amelyhez idén fesztivál-hangulat társult.

A kihíváson résztvevőket a balatonboglári érkező oldalon rokonok és barátok várták, akik ezt követően elárasztották a Platán strandot: volt, aki a balatoni vizet, volt, aki a különböző programokat élvezte, a Lidl Magyarország ugyanis számos játékos lehetőséggel várt mindenkit.

Miközben az úszók a Lidl sátrában pihenhették ki a kihívást, a kisebbek több mint 10 játék közül válogathattak: az óriás társasjátékok, a mászófal, a Virtuális Egészségkonyha a Lidl egész éves iskolai „Egészségnap” kezdeményezéséről már ismert formában tanította meg a kicsiknek az egészséges életmód fontosságát.

Célunk, hogy a minél több gyermek számára eljuttassuk az egészséges életmód fontosságának üzenetét. Programjainkat aszerint alakítottuk ki, hogy az egészséges táplálkozást és a rendszeres sportot játékos formában ismerjék és szeressék meg a gyerekek.

– mondta el Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője.

A vállalat az egészségnevelő programok mellett 40 gyermek számára nyújtott egy örök életre szóló élményt. A Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal együttműködve olyan sellyei gyermekeket utaztatott el a Balatonhoz, akik még sosem látták a magyar tengert. A kicsik, miután csillogó szemmel vették át az ajándék törülközőt, kendőt és szélforgót, kedvükre falatozhattak, és fürödhettek egy nagyot.

A mélyszegénységben élő gyermekek számára különösen nagy élményt jelentett, hogy egy felhőtlen, szórakozással teli napot tölthettek el a Balatonon. A színes programlehetőségek, az ajándékok, az ételek és italok mind-mind felejthetetlen napot varázsoltak számukra. Köszönjük a Lidl Magyarországnak a támogatást!

– mondta el Kromek Henriett, a Gyermekétkeztetési Alapítvány elnöke.

A 35. Lidl Balaton-átúszást megelőzően a Lidl nagykövete, Risztov Éva számos felkészülési tanáccsal látta el a sportolókat, így ő sem hiányozhatott a helyszínről. A Balaton-átúszás női rekordtartójával többen készítettek közös fényképet, a nap közepére pedig óriási sor alakult ki, egy-egy autogramért vagy kedves szóért.

A 35. Lidl Balaton-átúszás sikerét bizonyítja, hogy közel az összes résztvevő teljesítette a távot. A 8.337 úszó között egyaránt találkozhattunk profi és amatőr sportolókkal is. A legjobb időt Juhász Janka, a nyílt vízi úszóválogatott tagja teljesítette, 1 óra 4 perc 26 másodperccel, a legidősebb úszó pedig a 82 éves Bucsányi Elemér volt.

A Lidl Magyarországról

Az 1930-as években, Németországban alapított Lidl hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő élelmiszerlánca. A Lidl Magyarországon 2004-ben nyitotta meg első logisztikai központját és 12 üzletét, ma pedig már több mint 160 áruházzal van jelen hazánkban, és több mint 4000 munkavállalót foglalkoztat.  A vállalat 2004-es magyarországi piacra lépése óta töretlenül fejlődik: nem csak a diszkont szegmensben ért el vezető szerepet, forgalmát tekintve az élelmiszer kiskereskedelmi láncok között is a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak. A cég különös figyelmet fordít a magyar beszállítókra, a magyar gazdaság támogatásának és fejlesztésének jegyében, ennek köszönhetően termékeinek több mint 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.

Szerző P. Petra

Ez is érdekelhet

origo.hu

Versenyző luxusautók okozhatták a halálos balesetet Szalántánál

origo.hu

Nagyon kemény üzenetet küldött Harry rákbeteg apjának, III. Károly királynak

borsonline.hu

Majoros Hajni drámai vallomása, rémálom az RTL-en, Tóth Gabi segítséget kért – íme a heti top 5 sztárhír

hirtv.hu

Mentőhelikopter szállította kórházba a soproni cirkuszi balesetben súlyosan megsérült férfit

life.hu

Victoria Beckham ilyen valójában: kitálaltak a zárt ajtók mögötti viselkedéséről

magyarnemzet.hu

Klopp egy kivételes játékosról beszél a Liverpool csapatából + videó

origo.hu

Stana Alexandra megmutatta ritkán látott édesanyját

astronet.hu

Május havi horoszkóp 2024: nagy fordulatok jönnek

ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

ripost.hu

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Így alszanak újabban a japán házaspárok: ezt teszi a feleség, ezt teszi a férj

ÉLETMÓDI

Igazi rekord! 53 kilót fogyott Dorottya! Ez a titkos módszere!

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van