Létrehozva: 2019.11.20.

249 forintból csúcsvacsora: Döbbenetes, mit készített a siófoki férfi

Nemcsak olcsó ez a kaja, hanem finom is. Sőt, mondhatjuk, hogy általa szintet ugrott a rántott hús műfaja. Boros Lajos háztartási kisgépszerelő olyan fogást rittyentett magának, hogy nem győznek csodálkozni a magyar háziasszonyok.

Férfiak körében talán a rántott hús a legnépszerűbb fogás, egyszerűen bármikor jöhet. Bármikor és mindenféle formában! Szerencsére a panírozás módja számos variációt eredményez, így igazán sokféle rántott hús közül válogathatunk: létezik hagyományos, párizsias, fokhagymás-sajtos, corn flakes-es roppanós, szezámmagos – hogy csak néhányat említsünk. De változtathatunk a húson is, kimondta például, hogy csak csirkemellet szabad bebundázni?

Boros Lajos, Siófokon élő hobbiszakács például egészen elképesztő variációt talált ki. Azt mondja, annyira szereti ezt a fajta rántott húst, hogy szíve szerint csakis így készítené. Amikor pedig a nagyon is bizarr ételcsodáról készült fotót föltette a háziasszonyokat tömörítő Facebook-csoportba (Vali hagyományos konyhája), azonnal felrobbant a net. Rengetegen kiakadtak az ötleten, a nők többsége viszont nem győzött gratulálni.

Na, de térjünk most már a lényegre! Hogy miből is készül Lajos rántott húsa? Nem másból, mint csirkelábból! Íme:

 

Fotó: Boros Lajos, Siófok

A fotó eléggé beszédes, és mi tagadás, tényleg bizarr, de azért nem kérdés, hogy olvasóink közül is sokan megkívánják most ezt a kivételes kaját. Hiszen rengetegen szeretik a csirkelábat! Nincs is jobb, mint leszopogatni a vékony csontokról az inas-cuppogós részeket. Jó néhány családban egyenesen versengés zajlik a vasárnapi tyúkhúslevesbe belefőzött két darabért. Sokan persze utálják a csirkelábat, mert ránézésre nem feltétlenül kívánatos. És hát épp elég belegondolni, hogy a szerencsétlen baromfi nemrég még kapirgált ezekkel a lábakkal...

No, de a mi emberünk, a Siófokon élő Boros Lajos cseppet sem finnyás, sőt, egyenesen rajong a csirkelábért! Rájött, hogy némi előfőzés után érdemes bepanírozni és kisütni a lábakat, mert a végeredmény valami isteni lesz!

 

Fotó: Fotó: Boros Lajos, Siófok

„Jó 25 éve támadt ez a gondolatom, amikor megmaradt a levesből a csirkeláb. Bepaníroztam, kisütöttem és filmnézés közben elmajszoltam. Nagyon, nagyon finom volt, kívül ropogós, belül isteni omlós, cuppogós. Azóta folyamatosan készítem! Ketchup-mustár-telföl-majonéz-ErősPista keverékében mártogatom.” – árulta el olvasónk a kulináris csoda eredetét és azt, hogy mivel a legízletesebb. Az egyedülálló férfi elárulta, hogy nemcsak otthon, hanem a munkahelyén is rendszeresen főz. A rántott csirkelábra minden ismerősét rászoktatta. „Eddig senki sem tiltakozott, hiszen nagyon finom. És gondoljunk bele: 1 kg csirkeláb 249 Ft, ebben a mennyiségben kb. 12 darab van. Meggyőződésem, hogy ennél olcsóbb alapanyag nincs. Szegények eledele, királyok étke!”

Boros Lajos így készíti:

CSIRKELÁB RÁNTVA

Fotó: Fotó: Boros Lajos, Siófok / olvasó

 

  • Delikátos vízben főzzük a csirkelábakat 30-40 percig.
  • Emeljük ki a főzőléből a lábakat, kicsit hagyjuk hűlni.
  • Panírozzuk be, de akkor, amikor még langyos.
  • Bő olajban süssük ki. Frissen forrón, pikáns szósszal tálaljuk.
  • Nincs maradék! A leve is étel! A főtt csirkeláb főzőlevét vétek lenne veszni hagyni, hiszen nemcsak finom, de tartalmas is – kíváló levesalap. Ráadásul lehűtve éppen úgy megdermed, mint a hagyományos kocsonya. Aki tehát a disznóhús miatt nem eszik kocsonyát, csirkekocsonyával vigasztalódhat.

     

    Nagy

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Gyalázatosan támadják a világhírű magyar idegsebészt

    origo.hu

    Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

    borsonline.hu

    Elérkezett a pillanat, amire mindenki várt: óriási örömhírt jelentett be Krausz Gábor és Mikes Anna – fotó!

    vg.hu

    Itt a korainál is koraibb cseresznye, valamin azonban hanyatt esnek a vásárlók

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    vg.hu

    Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

    origo.hu

    Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

    travelo.hu

    Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    ÉLETMÓDI

    Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

    ÉLETMÓDI

    Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

    ÉLETMÓDI

    Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

    ÉLETMÓDI

    Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

    ÉLETMÓDI

    360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

    ÉLETMÓDI

    Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

    ÉLETMÓDI

    Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

    ÉLETMÓDI

    Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!