ÉLETMÓDI

A kijárási tilalom ellenére esküvőt tartottak, durva, ami eztán történt

A népes lakodalomhoz kiérkező rendőrök letartóztatták az ifjú párt és egyesével szedték össze az ünneplő családtagokat, barátokat, összesen ötvenen kerültek rács mögé.

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében háromhetes vesztegzárat vezetett be a Dél-afrikai Köztársaságban Cyril Ramaphosa elnök március 26-án. A szigorú rendelet értelmében az emberek csak és kizárólag akkor hagyják el otthonaikat, ha a legalapvetőbb élelmiszerekre vagy egészségügyi ellátásra van szükségük.

A Dél-afrikai Köztársaság a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ország Afrikában. Csütörtökre virradóan 1845 koronavírus-fertőzött beteget, és 18 halálos áldozatot regisztráltak az egészségügyi hatóságok.

 

Egy, a Dél-afrikai Köztársaság keleti részén található Richards Bay nevű kisvárosban élő fiatal párt azonban nem hatott meg túlságosan a szigorú kijárási korlátozás. Úgy gondolták, hogy a kormányrendelet nem állhat a szerelmük útjába, ezért április 5-én megtartották az esküvőjüket és az azt követő lakodalmat is – írja a LadBible.

A mulatság azonban nem tartott sokáig, ugyanis pár órával azután, hogy az ifjú pár kimondta a boldogító igent, felfegyverzett rendőrök jelentek meg az esküvő helyszínén. A hatóság emberi szám szerint 50 embert tartóztattak le, még a ceremóniát levezénylő lelkészt is.

A Twitteren több fénykép is megjelent arról, ahogy a rendőrök szétverik az illegális menyegzőt. Sőt, valaki egy olyan videóit is feltöltött a nagy közösségi oldalra, amin a menyasszonyt épp begyömöszölik egy rendőrautóba.


A dél-afrikai hírportálok egybehangzó beszámolói szerint a hatóságok csak azután foglalkoznak majd az üggyel, ha véget ér a járványhelyzet miatt hozott kijárási tilalom. Addig a friss házasoknak nászút helyett a rács mögött kell maradnia.

És ezeket olvastad már?