OTTHONKA

Allergiás a gyerek? Így tisztítsd a plüssjátékokat mosás nélkül!

Hihetetlen egyszerű és természetes módszerrel tudsz újra puha és kellemes, friss tapintású, csillogó plüssállatokat varázsolni a a gyerekszoba polcára.
címkék:

Kisebb plüssállatok felfrissítéséhez felesleges beindítani a mosógépet. Egy roppant egyszerű, környezetbarát módszerrel gyorsan, hatékonyan megoldható a feladat.

Fotó: 123rf

Ha eddig azt gondoltad, hogy a kukoricakeményítő csak főzelékek sűrítésére vagy pudingokhoz való, akkor bizony tévedtél. Ugyanis – a szódabikarbónához hasonlóan – bátran használhatod zsíros foltok eltüntetéséhez, kárpit- és szőnyegtisztításhoz vagy akár a gyerekek plüssállatainak a felfrissítéséhez is.

Fotó: 123rf

Ha a bepiszkolódott, kissé poros plüssjátékokat szeretnéd megtisztítani mosás nélkül, akkor érdemes otthon kukoricakeményítőt tartanod. Ezen kívül mindössze egy nagyobb papírzacskóra lesz szükséged a művelethez. Tedd a játékokat a zacskóba, szórj rájuk néhány evőkanál kukoricakeményítőt, aztán a zacskó végét jól lezárva alaposan rázd őket össze! Időnként nézz bele a zacskóba, hogy mindegyik játékot kellően befedte-e a keményítő, mert csak így tudsz kellő hatást elérni. Ha igen, akkor hagyd a játékokat a zacskóban egy éjszakára. A következő nap óvatosan emeld ki valamennyit a zacskóból, és alaposan poroljuk ki a bundájukat. Praktikus a fürdőkádban, vagy valami olyan helyen kivenned a plüssöket, ahonnan egyszerűen el tudod távolítani a lehullott keményítőt. Ha teheted, a szabadban csináld, de a művelet végén mindenképp porszívóval és ruhakefével távolíts el a felesleges keményítőt.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?