SIKK

Ez a hétvége a divatról szól: jön a Budapest Central European Fashion Week

Idén online követhető Közép-Európa egyik legnagyobb divateseménye. Így bárki megnézheti, mi zajlik a Budapest Central European Fashion Week kifutóján.
  • Szerző:

 

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

A Budapest Central European Fashion Week idén tavasszal is izgalmas divatbemutatókkal várja az érdeklődőket! A Magyar Divat & Design Ügynökség négynapos online rendezvényének keretében huszonhat magyar és tizenegy régiós tervező mutathatja be legújabb alkotásait a hazai és nemzetközi nagyközönség számára.

Fotó: Getty Images

A trenddiktáló márkák előre rögzített runway videóit március 25 és 28 között a BCEFW hivatalos Facebook oldalán közvetíti az Ügynökség.

A Budapest Central European Fashion Week hosszú évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők és a média találkozásának elsőszámú állomását jelenti a térségben, melynek köszönhetően Budapest egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a régió meghatározó divatfővárosai közé tartozzon. A márciusi lesz a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) második digitális divathete, hiszen az októberi BCEFW szintén ebben a formában valósult meg és hatalmas sikernek örvendett. Digitális jellegén túl további különlegességeket is tartogat a rendezvény, hiszen két szezon darabjai is helyet kapnak az online kifutón. Tavaly októberben a vírushelyzet miatt számos márka nem tudott bemutatkozni a 2021-es tavaszi-nyári kollekciójával, ezért az Ügynökség lehetőséget biztosít számukra ezek pótlására. A DIGITAL FASHION WEEK AW21/22 a következő őszi-téli kollekciókat mutatja be 2021. március 25-26. között, míg az SS21 WEEKEND során – március 27-én és 28-án – a tavaszi és nyári összeállítások kapják a főszerepet.

Fotó: Getty Images

A divathét alatt a régiós és nemzetközi divatvilág figyelme is Budapestre irányul, az online megvalósításnak köszönhetően pedig bárki részese lehet a digitális élménynek és megismerheti azokat a tehetséges magyar tervezőket, akik a Milan Fashion Week kifutóin is bemutatták legújabb kollekcióikat! Bár a forgatást szigorú egészségvédelmi szabályok között valósították meg a szervezők, az esemény korábbi exkluzív hangulata továbbra is visszaköszön majd.

Az érdeklődők huszonhat magyar divattervező – ABODI, ALMA, Artista, BORBALA, CAKO, Celeni, Cukovy, DÜSK, Elysian, Kata Szegedi, Katti Zoób, MERO, NINI, Nora Sarman, NUBU, OST konzept, PHILOMÉN, Romani Design, Sentiments, THEFOUR, TOMCSANYI, VENGRU, VIKTORIAVARGA Budapest, VIRAG KERENYI, ZIA budapest és ZSIGMOND DORA menswear munkásságába nyerhetnek betekintést, valamint a hazai tehetségek mellett tizenegy régiós divattervező is bemutatkozhat, így az esemény tökéletesen visszatükrözi Közép-Európa kulturális gazdagságát. A runway videók az esemény hivatalos Facebook oldalán követhetőek az említett időpontokban, valamint később visszanézhetőek lesznek a BCEFW Youtube csatornáján.

A BCEFW-n megjelenő hazai márkák egy részének már elérhetőek a termékei a 2020 decemberében indult Budapest Select Concept Store webshopban.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?