ÉLETMÓDI

Ecet gyomirtásra? Íme a tökéletes megoldás

Csodákat tesz kerteddel az ecet.

A tavasz nem csak a virágzásnak, hanem a gyomok megjelenésének is kedvez. Márpedig senki nem szeretné, hogy szép virágágyásait, kertjében lévő járólapjait elterítse a gaz. Sőt valójában a gyomok bizony még az erkélyeket sem kímélik, beszemtelenkednek a legmeglepőbb helyekre is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha viszont az ecetet hívod segítségül, akkor egy csapásra megoldhatod ezt a gondot, hiszen az ecetsav tönkreteszi a gyomokat. Így minél magasabb százalékú ecetet vásárolsz, annál könnyebb lesz a dolgod.

instagram

Higítatlan változat

Az ecetsav tényleg erős szer a növényekre nézve. Ha nagyon alapos munkát szeretnél végezni, akkor higítás nélküli formát válassz, azonban ügyelj arra, hogy ezt csak olyan területeken használd, ahol már növényt nem veszélyeztet. Kiváló módszer például az erkélyen, a teraszon és járólapokon ott, ahol a repedésekben üti fel a fejét a nem kívánt gaznövény.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

@greengardenbyromain által megosztott bejegyzés,

Ecet, szappan és só

1 liter ecethez keverj 70 gramm sót és mokkáskanálnyi mosogatószert. Ezzel a keverékkel permetezd az igazán makacs gyomokkal övezett területeket. Kiiktatja a gombákat és a baktériumokat is, viszont itt se feledkezz meg róla, hogy a dísznövényeket kímélned kell tőle.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

keikorose (@keikorosecat) által megosztott bejegyzés,

Higítva

Ha közvetlenül azon növények környezetét szeretnéd gyomtalanítani, amelyeket széppé is szeretnél varázsolni, akkor fele-fele arányban keverj össze ecetet és vizet, és szórófejes flakonból spricceld a kritikus területre az oldatot. Elegendő egy-egy fújás. Ha úgy látod, hogy még mindig maradtak gazok, akkor pár nap múlva ismételd meg az eljárást újra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?