CSALÁDOK

Elárulták a feleségek: ezt csinálják a magyar férfiak, mióta kitört a korona-pánik

A témát egy zárt körű csoportban dobta fel egy feleség, aki valamiért úgy érzi, az ő férje nem veszi elég komolyan a helyzetet...
  • Szerző: D.K.

Így aztán kíváncsi lett, hogy vajon a többi férj hogyan viselkedik az új szituációban. Úgy tűnt, hogy azért teszi fel a provokatív kérdést, mert meglátása szerint a nők jobban beleállnak az ügybe.

Fotó: Shutterstock

Mondanunk se kell, hogy elindult a kommentlavina és egészen különös dolgok derültek ki. Lássuk, mit is csinálnak a magyar férjek az általános vészhelyzet közepette!

1. Készleteznek

Az egyik hozzászóló elmondta, hogy az ő férje minden biztonsági kellékekkel szerelte fel a családjukat, de nem most, hanem már évekkel ezelőtt. Így szájmaszkok, több hónapra elegendő szűrő, valamint áramkimaradás esetére generátorok és hozzá üzemanyag is tartozik a készletükhöz. Hozzátette, a látszat ellenére sosem voltak pánikolósok, de ha valami jó árban volt, azt mindig megvették. Inkább legyen, mint ne…

2. Folyton azt hiszik, máris betegek

„Az én férjem napi háromszor méri a lázát” – írta szűkszavúan egy feleség.

 

„Az enyém is, szerencsére” – vágta rá valaki.

„Mi is ezzel kelünk és fekszünk. Az én férjem hipochonder. Ráadásul engem is megmér.” -tette hozzá egy harmadik asszonyka.

Fotó: Shutterstock

3. Aggódnak a jövő miatt

Egy másik hölgy arról számolt be, hogy az ő férje erősen aggódik. Fizetés nélkül maradt – az nem derült ki, hogy vajon a járvány miatt vagy más okból. A legrosszabbkor, hiszen van egy kisbabájuk...

Fotó: Shutterstock

A munka elvesztéséről szóló aggodalom többeket érint. „Az én férjem is attól fél, hogy megszűnik a munkája, én itthon vagyok a 3 éves gyerekkel, ráadásul terhesen. Mi lesz, ha nem kap fizetést?” – írta egy anyuka, de nem igazán tudták megvigasztalni, sőt ezt a választ kapta: „Reális félelem. Jelenleg egyedül nevelem 2 fiam. Vasárnap reggel még 2 állásom volt, hétfő délután már egy se…”

És sajnos valóban sokakat érint ez most: „Az én férjemnek ma mondtak fel a kialakult helyzet miatt... rettenetesen csalódottak, elkeseredettek vagyunk! Nem mellesleg 3 kisgyermek van itthon…”

4. Paráznak

Egy riadt feleség azt írta, hogy az ő férje konkrétan parázik a járványhelyzettől. És most már ő is rendesen fél…

Úgy látszik, nem ritka az ilyen, mert volt még hasonló tartalmú komment: „Nálunk én vagyok nyugodtabb. A férjem pánikol. De a pánikkal semmire nem megyünk…”

Fotó: Shutterstock

Azért akad olyan férj is, aki képes legyőzni önmagát: „Tudom, hogy a férjem fél, de mégis folyamatosan engem nyugtat, hogy nem lesz semmi baj!!!

5. Húzzák az igát

Olyan hozzászóló is akadt, aki éppenséggel azt mondta el, hogy férje egy kereskedelmi cég raktárában dolgozik és a járvány kitörése óta hihetetlen nagy a hajtás. Háromszor annyi a meló, mint korábban és ettől már mindenki kivan.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Profession (@profession.hu) által megosztott bejegyzés,

„Hát az én férjem nem foglalkozik a járvánnyal. Én már rég itthon vagyok, de ő még dolgozik. Szerintem ez így is marad…” – reagált valaki.

6. Akad, aki vadul fantáziál

„Az én férjem összeesküvéselmélet-párti. Meggyőződése, hogy kifejlesztett vírusról van szó, amit elterjesztettek…”

7. Előbb-utóbb észbe kapnak

„A férjem tegnap felhúzta magát az új rendeleteken és elment bevásárolni. Nem ész nélkül vásárolt, ahogy látjuk képeken, csak a legszükségesebb dolgokból vett többet valamivel, mint amennyit szokott. Meglepődtem, mert eddig semennyire sem foglalkozott a helyzettel. Mi a gyerekkel már egy hete nem járunk ki csak az udvarra…”

Fotó: Shutterstock

Egy másik nő is hasonló reakcióról számol be: „Neki csak pénteken esett le, amikor kiderült, hogy bezárják a sulikat. Addigra én már minden bevásárlásnál egy kicsit többet vettem mindenből. (Hónapokra azért nem lesz elég!) Szerencsére én tudok itthonról dolgozni, ő meg egyedül ül a traktorban a határban. Úgy kellett rászólnom, hogy ha lehet ne mászkáljon annyit a szüleihez sem.”

8. Van, aki se hall, se lát

„Az én férjem nem veszi komolyan ezt az egészet. Hiába mondom neki...”

9. Sörre vágynak

„A múlt héten vásároltunk egy szupermarketben. Kicsit többet, de ésszel. Állt előttünk egy pasi 1 karton sörrel. Láttátok volna az uramat! Milyen irigy volt rá, hogy ő így készül a katanténra, neki meg nem lehet. Mondtam neki, hogy az a pasi nyilván elvált, egyedülálló, te neked meg van családod meg feleséged! Szerintem akkor nagyon is sajnálta, hogy valóban ez a családi helyzete…”

Fotó: Shutterstock

A sörre vágyó férjet több asszony is védelmébe vette: „Szegény nős férfi nem vehet magának sört???”

10. Higgadtak maradnak

„Az én férjem józan ésszel parázik. Épp azt tervezi, milyen zöldséget, gyümölcsöt-hová ültessünk a gyerekeknek majd.

11. Gondoskodnak

„Mi már másfél hete ki sem léptünk a házból, ennivalónk, tisztálkodási szereink és tisztítószereink is vannak kb. 3 hónapra előre. A férjem mindent beszerzett és szerencsére itthonról is tud dolgozni.”

„Párom 100 %- ig odateszi magát minden szempontból! Mivel 6 hétig nem mehetek sehova ő intéz mindent, méghozzá erején felül. Köszönet érte!”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?