kulcsár edina
Ki mondta, hogy szendvics csak kenyérbõl készülhet? Szerezz be néhány tortillalapot és máris jöhet a bazi nagy görög kaland! Fantasztikus ízekkel a pluszkilók ellen!
Bámulatos ízekkel omlik szét a szádban ez fantasztikus szendvicsköltemény. Igen, nem túlzás egekbe emelni ezt a csúcsreggelit, mert valami isteni finom! Egészen vékony tésztája pillanatok alatt átsül, a külseje isteni ropogós lesz.
Mindennek tetejébe a tortilla tésztája egészen vékony, így lényegesen kevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint akár a teljes kiőrlésű barna kenyér. És már kapható diétás változatban is! Tehát akár diétádba is bátran beillesztheted.
Hozzávalók:
(4 darabhoz)
Így készítsd:
1. A tzatziki szószhoz keverd össze a görög joghurtot, a lereszelt uborkát, a zúzott fokhagymát, a kaprot és a citromlét. Ha van mentád, az is mehet bele. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Locsold meg pár csepp olívával. Tálalásig tedd hűtőbe.
2. Kapcsold be a sütőt 220 fokra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
3. Pakold meg a tortillalapokat: mindegyikre tegyél az előkészített spenótból, a szárított paradicsomból, az olajbogyóból, illetve a mindkét sajtból, majd hajtsd félbe.
4. A megtöltött és félbehajtott szendvicskéket sorakoztasd a sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd addig, míg a sajt kellemesen megolvad, a tészta teteje pedig ropogósra sül - kb. 8-10 perc alatt lesz kész.
TIPP: Ha melegszendvicssütőt használsz, még gyorsabban elkészül!
Frissen forrón, az előre elkészített tzatzikivel kínáld. 100 százalék, hogy sikere lesz!