ÉLETMÓDI

Kiderült: a lenyűgöző emberek nehezebben találnak párt

Meglepő következtetésekre jutottak a szakértők.

Biztosan te is ismersz olyan embert, aki okos, vicces, jó megjelenésű, valamiért mégsem sikerül magának párt találnia. Sőt talán te magad is közéjük tartozol. Meglepő következtetésre jutott egy kutatócsoport.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Azt állapították meg, hogy azok az emberek, akik lenyűgözően hatnak másokra, sokkal gyakrabban és többet vannak egyedül. És hogy miért? Íme az okok, melyek a háttérben lehetnek.

1.Nem félnek

Azok az emberek, akikre igaz a fenti leírás, általában talpraesettebbek és önállóbbak az átlagnál, kevésbé tölti el őket félelemmel az egyedüllét. Ez nem jelenti azt, hogy ne szeretnének szerelmet és párkapcsolatot, ugyanakkor azt inkább plusznak és külön örömnek tekintik, és jól elboldogulnak akár egyedül is.

2.Kerülik az unalmat

Ezeknek az embereknek általában magasak az elvárásaik. De itt egyáltalán nem anyagiakra vagy külsőségekre kell gondolni, sokkal inkább érdekességre, izgalomra. Nem vonzza őket az átlagos élet, hacsak nem egy számukra nagyon kivételes emberrel tehetik, akivel minden pillanatot kalandnak élhetnek meg.

3.Elfoglaltak

Karrierista nők és hobbimániás férfiak? Erről lenne szó? Nem egészen. A kutatók szerint a képlet egyszerű: ha a vizsgált csoportba tartozol, akkor téged minden valószínűség szerint sok minden érdekel, több dologba is belevágod a fejszédet, emiatt pedig az életnek egyszerre több területén is helyt állsz. Ez kihívásokat jelent az ismerkedésre szánható szabadidő kapcsán, majd később a párkapcsolatban is.

4.Nem jó embereket választanak

Rengetegszer fordul elő, hogy sajnos nem megfelelő embert választanak partnernek. Ennek oka pedig gyakran az, hogy ők maguk sokakra hatással vannak, és ideig-óráig mindenki meg tudja játszani magát. Főleg akkor, ha valakit nagyon meg akar szerezni. Tehát a rajongók közül az átlagosnál nehezebb kiszűrniük a mindent elkövető, de mégis problémás alakokat, gyakran csak későn derül ki, hogy mellényúltak.

5.Túlságosan toleránsak

Ha valakit közel engednek magukhoz, akkor nagyra értékelik azt a személyt. Ezért az átlagosnál sokkal megengedőbbek és türelmesebbek. Ennek egyik oka, hogy fejlett érzelmi intelligenciájuk miatt könnyen megértik, vagy megérteni vélik, hogy a másik mit miért tesz, esetleg mit miért baltáz el. Másik fontos oka pedig, hogy mivel ritkán vannak kapcsolatban, ezért nagyon megbecsülik, hogy mégis abba kerülnek, és nem szeretnék elveszíteni azt. Pedig van, hogy jóval hamarabb ki kellene szállniuk belőle, mint azt teszik. Itt pedig máris előjön egy újabb következmény: a magabiztosság mellé már több csalódás is társul, mely még nehezebbé teszi a szerelem megtalálását.

Persze ha van párod, és boldog kapcsolatban élsz, az cseppet sem jelenti, hogy ne lennél lenyűgöző és különleges! Talán éppen nagyon is az vagy, de szerencsésen megtaláltad a hozzád illő partnert. Ha pedig még egyedülálló vagy, és ismerősek a fent leírtak, semmiképp ne keseredj el! Bár nehezebb megtalálnod párodat, mint a legtöbbeknek, mégis megéri várnod rá, mert annál jobban fogod élvezni a közösen töltött időt! Addig is pedig számtalan érdekes, izgalmas és fontos dolgod van, melyek tartalmat adnak az életednek.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?