ÉLETMÓDI

Különös tematikával indult el a legújabb magyar társkereső

Zsákbamacska itt nincs! Romaszerelem címmel kezdte meg működését a legújabb internetes partnerkereső. Az ingyenes oldalon szeretettel várják a nem romákat is.
  • Szerző: D.K.

Ma már általánossá vált a neten ismerkedés. A jól ismert appok hátulütője viszont, hogy csupán a kor, a nem és a távolság alapján ajánlanak partnert. Ez komoly hátrány azoknak, akik egy szűkebb körön belül keresik a szerelmet. Ilyenek lehetnek a romák is, akik eddig nem használtak kifejezetten nekik készült, őket célzó társkereső oldalt. Pedig nem elhanyagolható a roma szinglik száma Magyarországon, hiszen a lakosság közel egytizede, 900 ezer ember vallja magát cigánynak.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

De vajon van-e valódi igény egy ilyen szolgáltatásra? A számok beszédesek: egy friss kutatásból kiderült, a cigányság közel fele ismerkedik az interneten. Arra a kérdésre pedig, hogy szintén roma társat keresnek-e maguk mellé, a megkérdezettek közel fele válaszolt igennel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?Romanegila? (@romanegila_gipsyprincess) által megosztott bejegyzés,

“Megérett a helyzet arra, hogy akárcsak a legtöbb nyugati országban, Magyarországon is külön társkereső oldalt kapjon a legnagyobb velünk élő kisebbség” – fogalmazott Györfi András, a romaszerelem.hu alapítója. Mostantól bárki regisztrálhat az ingyenes, könnyen használható felületre, ahol az országhatáron kívül és belül is lehet ismerkedni.

Egymásra találhatnak a romák és nem romák is

Mennyiben más a kapcsolat egy romával? – merül fel a kérdés a kívülállókban, hiszen az évszázadok óta velünk élő cigány kultúra sok titkot rejt az átlagember számára. A cigányok mindig is úgy éltek a köztudatban, mint különös csáberővel bíró férfiak és nők. Hogy ez valóban így van-e, azt most magunk is megtapasztalhatjuk: a kutatásból világosan látszik, hogy a romák részéről óriási a nyitottság a vegyes kapcsolatok iránt.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

?Romanegila? (@romanegila_gipsyprincess) által megosztott bejegyzés,

A cigányok 20 százaléka nem tartja kizártnak, 37 százaléka pedig kifejezetten vágyik rá, hogy kapcsolatra lépjen egy nem romával. Több mint felük arról számolt be, hogy már volt ilyen szerelem az életében. Sőt: az igennel válaszolók többsége éveket töltött nem roma párjával.

A kutatásból kiderült: maguk a romák is úgy vélik, a velük való kapcsolatban sokkal több a szenvedély! A válaszadók közel fele válaszolt így a kérdésre, de azok sem sokkal maradtak el mögöttük, akik szerint az ilyen szerelmek jóval viharosabbak, mint az átlag.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?