Létrehozva: 2020.11.27.

Nincs még ötleted, mit kapjon a gyerkőc karácsonyra? Nekünk van! (x)

Minden évben egy kicsit nehéz dolguk van a szülőknek karácsony táján, hiszen egyértelműen a lehető legjobb ajándékot szeretnék vásárolni gyermekeiknek a fa alá. Azt azonban, hogy mi a legjobb, nem könnyű eldönteni. A nagyobb gyerekeknél már sokszor van kívánságlista, de a kisebbeknek még nem igazán vannak elképzeléseik, vagy nem éppen reálisak. Hogyan lehet jó ajándékot választani?

Nem biztos, hogy az a jó, ha megmondja, mit szeretne

Sok kisgyerekes szülő várja, hogy a csemetéje akkora legyen, hogy már maga mondja meg, minek örülne. Leginkább azért, mert azt gondolják, így könnyű, nem kell annyit gondolkodni. Nos, aki látta már egy óvodás gyerek kívánságlistáját, az átértékelheti ezeket a gondolatokat.

A gyerekek listáján ugyanis a legritkább esetben szerepelnek felnőtt fejjel is értelmes, fejlesztő játékok. Általában olyasmiket kérnek, aminek látják a reklámját, amit megpillantanak egy újságban, vagy amit látnak egy-két másik gyereknél. A 120. műanyag mütyürt, valami zenélő, villogó dolgot, egy sétáló és üvöltő dínót, egy újabb babát stb. A végtelenségig lehetne folytatni a sort.

Forrás: freepik.com

Nincs egyébként baj ezekkel a játékokkal, csak jó eséllyel már van hasonló, illetve nem kifejezetten segítik elő a gyerkőc képességeinek fejlődését. Márpedig szülőként azt tartjuk jó játéknak, ami a megfelelő fejlődésre is pozitív hatással van. Ilyen például a gyurma, ami a www.gyurmavilag.hu oldalon nagyobb kiszerelésben is beszerezhető.

Megvegyem vagy ne vegyem?

Persze jogosan merül fel az a kérdés is, hogy abban az esetben, ha a gyerkőc szerintünk nem értelmes játékot szeretne, megvegyük-e mégis azt. Hiszen a karácsonyi ajándék mégiscsak az ő öröméről kellene, hogy szóljon. Megvehetjük a legszuperebb fejlesztő gyöngyfűző szettet például, ha ő autópályát szeretett volna, vagy egy újabb babát, garantáltan nem lesz felhőtlen az öröm a karácsonyfa alatt. Ez pedig a szülőnek is csalódás.

Ennek ellenére az sem igazán ideális, ha válogatás nélkül vásárolunk meg bármit, amire a gyerkőc vágyik, hiszen tényleg nem árt, ha a játékai a fejlődését is szolgálják. Ráadásul gyakori tapasztalat, hogy a hőn áhított új játék gyorsan érdektelenné válik, mert már van hasonló, vagy jön a következő vágyálom.

Találjuk meg az arany középutat!

Mint mindig, ebben a helyzetben is az arany középút lesz az ideális választás. Ésszerű keretek között teljesíthetjük a gyermek vágyát, de mellé kaphat valami olyan ajándékot is, amit szülőként értelmesnek gondolunk. Ott lehet a karácsonyfa alatt az új baba, vagy távirányítós kisautó, de mellette van még hely a gyurmának, a gyöngyfűző szettnek, rajzkészletnek is. Így a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad.

A gyerkőc tehát örül, mert megkapja, amire vágyott, ugyanakkor a szülő is nyugodt lehet, hogy értelmes ajándék is került a fa alá. A tapasztalat egyébként nagyon gyakran mutatja, hogy például egy gyurmaszett még hetek, hónapok múlva is többször előkerül, mert kreatív és izgalmas elfoglaltságot biztosít, míg a hőn áhított játékra a gyerek hamar ráun, vagy csak nemsokára kinövi, már nem lesz érdekes számára.

A kreatív fejlesztő játékok ezzel szemben szinte kortalanok, bármikor jól el lehet velük játszani. Gondoljunk csak bele: a gyurmázást még felnőttként is élvezzük, nemhogy kisgyerekként!

A gyurma egyetlen hátránya, hogy kiszáradhat, elhasználódhat, ilyenkor pedig újat kell vásárolni. A Gyurmavilág azonban erre a problémára is gondolt: a vásárlást követő 6 hónapon belül legfeljebb két alkalommal kicserélik a vásárolt gyurmát, így egy ideig biztosított az utánpótlás. Bátran vehetünk tehát karácsonyra nagyobb mennyiséget, nem kell félni a kiszáradástól!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ha beépíti étrendjébe ezeket a gabonaféléket, nemcsak egészségesebb, karcsúbb is lesz

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

metropol.hu

Micsoda dekoltázs: Salma Hayek mesés esküvői fotóit látnod kell!

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

magyarnemzet.hu

Készletkisöprést hirdetett az IKEA, megőrültek a vásárlók

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

travelo.hu

Csodálatos, ingyenes nádkoronasétány épült ezen a balatoni strandon

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Hoppá! Összejött a Kőgazdag Fiatalok két botrányhős sztárja? Dubajban romantikáznak

ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!