ÉLETMÓDI

Orvosi csoda történt, egy anya 11 hét különbséggel adott életet ikreinek

Megközelítőleg 50 millió terhességből egy végződik azzal, hogy az ikrek látványosan két különböző időpontban születnek meg.
címkék:

A kazahsztáni Uralsk városában élő Lilija Konovalovát az úgynevezett kettős méh szindrómával diagnosztizálták (uterus didelphys) évekkel ezelőtt. A ritka rendellenesség nagyjából egy millió nőből egyet érint, és pár különleges kivételtől eltekintve nincs hatással a beteg hétköznapjaira, életvitelére. Lilija például a 7 évvel ezelőtti várandósága alkalmával semmilyen probléma nem merült fül az állapota miatt, 2002-ben egy egészséges kislánynak adott életet a nő.

(forrás: facebook)

A 29 éves anya idei ikerterhessége viszont előre nem várt komplikációval járt, mivel a két magzat külön fejlődött a két méhben. A nő 25. hetében egy kislánynak adott életet, aki 850 grammal született és azonnal intenzív osztályra került, csak az orvosok szakértelmének köszönhető, hogy életben maradt. A kislány fiútestvére viszont pont aznap érkezett, amikorra az orvosok jósolták, és kereken 11 héttel később látta meg a napvilágot nővérénél. A kisfiú 2,9 kg-mal született, makk egészségesen.

(forrás: facebook)

Sokkot kaptam, amikor megtudtam, hogy ikreim lesznek és külön-külön méhben fejlődnek. Nagyon aggódtam a koraszülött kislányomért, de orvosok csodát tettek, amiért örökké hálás leszek. Megmutatták, hogy igazi szakemberek.”

- fogalmazott a helyi sajtónak az immáron háromgyerekes kazah anya.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?