OTTHONKA

Ezért rakj rendszeresen ecetes törölközőt a csapra

A rozsdamentesacél-csap csak tökéletesen csillogóan szép. Zseniális trükköt mutatunk, amivel a legtitkosabb zugokba is behatolhatsz.

Szeretnéd, ha a lakás minden pontja csillogó-villogóan tiszta lenne? Mutatunk egy trükköt, amivel még az öreg vagy vízköves  csapot is újjávarázsolhatod.

Már számtalan esetben bevetetted az ecetet a csap tisztításánál, de vannak függőleges vagy rejtett részei, ahová nem tudtad eléggé hatásosan eljuttatni ezt a természetes tisztítószert?

A TRÜKK

Mi kell hozzá?

  • több kisebb törülköző vagy kisebb, puha törlőrongy
  • gumigyűrű
  • ecet vagy citrom

Hogyan csináld?

1. Márts 20%-os ecetbe egy kisebb törülközőt, és tekerd rá a csapra ott, ahol az eddig eltávolíthatatlan vízkő megtapadt. Ha szükséges, rögzítheted egy gumigyűrűvel.

 2. Hagyd rajta legalább egy órán át. Ez alatt feloldódik a legmakacsabb szennyeződés is.

3. Távolítsd el a törülközőt, és tiszta vízzel öblítsd le. Ha még nem tökéletes, akkor puha szivaccsal, erőteljesebb mozdulatokkal dörzsöld át. Ennek még a legszívósabb vízkő sem tud ellenállni.

4. Márts citromlébe egy törlőrongyot, és az egész csaprendszert töröld át vele. Ettől visszakapja az eredeti csillogását.

5. Száraz, tiszta ruhával töröld szárazra, fényesen csillogóra a csap minden részét.

Tipp:

1. A rácsavart törölközőre ecet helyett használhatsz citromlevet is, vagy ecet és citrom keverékét. Ebben az esetben még finom illatot is kap a helyiség.

2. Ha citromot alkalmazol, ne citromfacsaróval nyerd ki a levet, hanem kézzel csavard ki. A citrom rostos gyümölcshúsa a dörzsölés során kiválóan segíti a tisztító folyamatot.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?