OTTHONKA

Karácsonyra hangoló szuper takarítástrükk, imádni fogod

A legszebb családi ünnep lényege a hangulat, amihez sokat adhat, ha illatos a lakás. Néhány apróságot változtass a takarításnál és varázslat lengi körbe otthonod!

Súrolószer a fürdőszobába

Recept: grapefruit és só

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A szódabikarbóna és az ecet mindig beválik, de a grapefruitnak (vagy citromnak, ha épp az van otthon) kellemesebb az illata. Szórj bőségesen sót egy fél grapefruitra vagy citromra (lehet olyan is, amit már nagyjából kicsavartál). Nedvesítsd be a mosdókagylót vagy a fürdőkádat, és szórd meg a szélét sóval. Dörzsöld át a sós grapefruittal vagy citrommal az egész mosdókagylót vagy fürdőkádat. A lefolyó környékére csepegtess egy pár cseppet a gyümölcs levéből. Végül öblítsd le az egészet langyos vízzel.

Takarítás 01

Fotó: Pixabay.com

Csillogás a fabútoroknak

Recept: olívaolaj és almaecet

Egy kisebb tálban keverj össze negyed csésze olívaolajat pár csepp almaecettel. Márts bele egy puha ruhát, és töröld át vele a bútorokat. Az ecet eltávolítja a piszkot a bútorok felületéről, miközben az olaj gondoskodik róla, hogy ne száradjanak ki.

Karacsony 01

Fotó: Pixabay.com

Üvegtisztító

Recept: ecet, citromlé, víz

Egy liter vízhez adj egy evőkanál ecetet és pár csepp citromlevet az illata kedvéért. töltsd szórófejes palackba, fújd az ablakra, majd töröld át.

Takarítás 02

Fotó: Pixabay.com

Padlóburkolat-tisztító

Recept: Folyékony szappan, ecet, illóolaj

Keverj össze negyed csésze folyékony szappant fél csésze ecettel, 20 csepp teafaolajjal és 20 csepp teafa és 20 csepp édesnarancs-illóolajat. Adj az egészhez 7-8 liter vizet, és ezzel mosd fel a kő- vagy linóleum-padlót az egész lakásban.

Vécétisztító

Recept: szódabikarbóna, teafaolaj, ecet

Szórj fél csésze szódabikarbónát a vécécsészébe, adj hozzá 10 csepp teafaolajat, és löttyints rá egy kevés ecetet. Hagyd pár percig habzani, majd dörzsöld át a vécét, és öblítsd le az egészet.

Takarítás 03

Fotó: Pixabay.com

Edénytisztító

Recept: ketchup és puha rongy

A foltos edényekre egyszerűen nyomj egy kevés ketchupöt, és dörzsöld át puha ruhával, amíg fényesek nem lesznek.

És ezeket olvastad már?