OTTHONKA

Kihívót kapott a rendrakós japán háziasszony: 2021-ben ez a lakberendezési trend tarol

Aki eddig lelkesen takarított és selejtezett a híres japán háziasszony, Marie Kondo, azaz Konmari elvei szerint, az már közel áll ahhoz, hogy 2021-ben is tökéletesen divatos legyen az otthona. Az új trend ugyanis kétféle minimalista irányzatot is egyesít.

Az új irányzat, a „japandi” a japán és a skandináv minimalista lakberendezést egyesíti. Semleges színek, természetes anyagok és tökéletes rend: ez a lényege. A hatás pedig megnyugtató, mindig tisztaságot sugalló. Máris mutatjuk az ötleteket!

Japandi 01

Fotó: Pixabay.com

Hálószoba

A hálószoba amúgy is a pihenés helye a lakásban – ez a letisztult látvány pedig még pihentetőbbé, megnyugtatóbbá varázsolja. Az elv: a kevesebb több. Vagyis egy-két alap bútordarabon kívül ne zsúfolj be sok mindent a hálóba, és játssz az anyagok eltérő textúrájával.

Nappali

A hangsúly legyen egy-két bútordarabon, amelyek főszerepet játszanak a nappali életében. Ezt egészítsd ki a színbeli kontrasztokkal. A világos ülőbútorhoz például válassz egy természetes fából készült, sötétebb színű polcot, szekrényt vagy dohányzóasztalt. Halvány rózsaszín, kék és nagyon világos mentazöld kiegészítők visznek életet az összképbe.

Konyha

A konyhában is törekedj az egyszerűségre, szabadulj meg az évek során felhalmozott, semmire sem használható konyhai eszközöktől. A stratégiai pontokon helyezz el pár zöld növényt, a fényes szekrényfogantyúkat pedig cseréld matt felületű fémre. Keresd a természetes anyagú eszközöket, edényeket, a bambusz edényalátéteket.

Fürdőszoba

Ide is vehetsz néhány természetes anyagú kiegészítőt, például kerámia fogmosó poharakat és fogkefetartókat, és bambusz szappantartókat. Legyen minden a lehető legegyszerűbb, ne tárolj felesleges kozmetikumokat sem!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?