OTTHONKA

7 tipp, hogy szedd össze a lakásban a kutyaszőrt

Sok gazdi számára nehézséget okoz a kutyaszőr eltávolítása otthon. Összegyűjtöttünk néhány remek ötletet, hogy lesz gyorsan tiszta a lakás.

Imádod a kutyusod, de a szőrét mindenütt megtalálod a lakásban, még a sarokban is? Nem kellene így lennie! Íme 7 tipp, hogyan tudod eltakarítani a folyamatosan elhullajtott bundáját. Annyi a kutyaszőrnek!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Tartsd tisztán az ebet!

Kezdd azzal, hogy tisztán tartod kiskedvenced, ne hordjon be minden koszt az utcáról. Nem csak te törlöd le a lábad, amikor hazaérsz, legyen a kutyusnak is egy helye, ahol megtisztítod a mancsát, kifésülöd a szőrét.

2. Előzd meg a szőrhullást!

A mindennapos fésülés a legegyszerűbb módja a megelőzésnek. Egy-két percet szánj erre naponta és gyűjtsd össze a lazább szőrszálakat. Válassz egy jó fésűt, vagy kefét, a kutyakozmetikában megmondják, melyik a legmegfelelőbb az állatodnak. A rendszeres fürdetés is segíthet, a kutyasampont is válaszd szakember tanácsát kikérve. A kutya megfelelő táplálása is megakadályozhatja a szőrhullást.

3. Védd a bútorokat!

Ez a mozzanat is a megelőzés része: ne engedd a kutyádat a kanapéra ülni. De tudjuk, ezt sokan nem tudják megállni, hiszen olyan édes! Ha mégis engeded, akkor teríts egy takarót vagy egy plédet rá, és tanítsd meg kedvencedet, hogy az az ő helye. A takarót könnyebb tisztítani, mint a bútort.

4. Porszívózz gyakran!

Fotó: Shutterstock

Rendszeresen, alaposan kell felporszívózni és ilyenkor olyan helyekre is nézz be, ahol nem is gondolnád, hogy ott kutyaszőrt találhatsz. Használj olyan porszívófejet, ami kisebb helyekre is befér. A porzsákot rendszeresen ürítsd, a porszívóban a filtert is ellenőrizd.

5. A konyha és a fürdő takarítása

Használj a csempéhez vagy linóleumhoz gumiseprűt. Az a leghatékonyabb. Kifejezetten hasznos, mert azzal az eldugott helyekről is egyszerűbben szedheted össze a szőrszálakat.

6. Nedves felmosás

Nedves felmosóval könnyen összegyűjtheted a kutyaszőrt a parkettáról. Fontos, hogy a tisztítószer is a padlónak megfelelő legyen. A felmosót pedig jól csavard ki, nedves legyen, ne nagyon vizes.

7. Használj nedves törlőkendőt!

Az egyik legjobb módszer, ha mindig van otthon nedves törlőkendő. Ez csodára képes, ha a szőr valahol szúrja a szemed. Csak húzd végig a kezed a törlőkendővel a bútoron, máris látványos eredményt érhetsz el. Igazi gyorssegély: még a ruhádról is könnyen lehozza a szőrt.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Így készíts hercegnőburgonyát!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?