OTTHONKA

Úristen, egy Trabant-kanapé!

Talán nemcsak a fanatikus Trabant imádókat nyûgözi le ez az egyszerû ülőalkalmatosság. Valljuk be, stílusa van az összebuherált bútordarabnak!
  • Szerző: Ripost

Benne van egy letűnt kor romantikája, minden, amit a retró-érzésről gondolunk: a sok bosszankodás, a pöfögés…az egész Trabi-fíling.

Mekkora ötlet beállítani a nappaliba egy ilyen holmit! Beleülhetsz, megtapogathatod, kényelmesen elfekhetsz benne, amikor csak jól esik. A két lábon járó Trabant-őrültje, Keller Matyi fotós valósággal beleborzongott ennek a lehetőségébe és elhatározta, hogy neki bizony KELL otthonra egy ilyen ülőke! A gondolatot hamarosan tett követte!

1. Először bontókba rohangált alkalmas roncsért, de aztán rájött, hogy egyszerűbb darabokból összelegózni a kanapét. De jó néhány hét eltelt, mire megértette, hogy csak a kombi alkalmas a célra, méghozzá a hátfal formája és magassága miatt.

2. Szerencséje volt, mert egy hirdetésben rábukkant egy végül is vadiúj hátfalra, ami készletfelszámolás miatt lett eladó. 8500 forintba került. Az oldalsó sárvédőket egy balesetben megtört autóról szerezte be.

3. Újabb néhány hét alatt fölhajtott két hátsó lámpát és hozzájuk alukeretes prizmát is – szintén kurrens darabok.

4. A régi fajta, íves, lökhárító beszerzése nem volt egyszerű, de aki elég sokáig keres, az előbb-utóbb talál is. Ez a tétel 2000 forintot jelentett.

5. Az egész kasztninak fémvázat hegesztett, erre ültette rá az elemeket megfelelő sorrendben. Minden egyes darabot hegesztéssel fixált.

6. Az eredeti Trabant-ülések nem passzoltak a történetbe, mert nagy maradt a hézag a váz és az ülések között. Szerencsére ezermester fotósunknak éppen volt 2 db használaton kívüli Peugeot  205 CTI hátsó ülése, ami tökéletesen kitöltötte a rendelkezésre álló teret.

A végeredmény magáért beszél. A Trabant-kanapé egyszerűen csúcs! Nemcsak megkapóan aranyos, de nagyon kényelmes is. Matyi nem is válna meg tőle semmi pénzért, pedig már a szerkesztőségben is többen állnak sorba érte.

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?