ÉLETMÓDI

Segítőkutyája miatt dobtak ki a közértből egy fogyatékkal élő nőt

Egészen elképesztő, hogy mire hivatkozva tiltották ki a beteg nőt a boltból...

A Dél-Angliában található Basingstoke nevű kisváros egyik élelmiszerboltjából arra hivatkozva tiltottak ki egy fogyatékkal élő nőt, hogy „a kutyája nem valódi segítőkutya”számol be az esetről a Metro internetes kiadása.

A 36 éves Bex Clifton az Anglia szerte igen népszerű Sainsbury's nevű kiskereskedelmi üzletlánc egyik boltjában vásárolgatott Jack Russell fajtájú segítőkutyájával még november elején. A nő nagyjából 25 perce lehetett az üzletben, amikor egy alkalmazott odalépett hozza és agresszívan felszólította, hogy hagyja el a boltot, mert a kutyája nem valódi segítőkutya, és így semmi keresnivalója sincs az üzletben. Bexet annyira sokkolta a semmiből jött parancsszó, hogy inkább engedelmeskedett, és elhagyta a boltot.

Másnap azonban Bex visszament, hogy megkeresse a bolt menedzserét és panaszt tegyen neki a történtek miatt. Immáron viszont a boltba se tudott bejutni a nő, ugyanis a jól ismert bunkó alkalmazott a bejárati ajtónál várta őt, és magából teljesen kikelve, fennhangon üvöltözve küldte őt melegebb éghajlatra.

„A második alkalommal, amikor visszamentem a boltba, a lányom is velem volt és sírva fakadt a bunkó alkalmazottól. Az információs pult mögül ordibált velem, hogy nekem nincs is igazi segítőkutyám. Mindenki minket nézett, nagyon megalázó volt az egész szituáció.”

- fogalmazott a Bex a közösségi oldalán, ahol elejétől a végig elmesélte a végtelenül megalázó történetét.

A bolt vezetősége is innen értesült az eseményekről. Basingstokei kiszolgálóegység szóvivője elmondta a helyi sajtónak, hogy az érintettől bocsánatot kértek, és a jövőben Bex minden további nélkül tud majd vásárolni az üzletben a segítőkutyájával.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?