OTTHONKA

Szórj szódabikarbónát a mosógépbe: eszméletlen az eredmény!

Fantasztikus praktikát mutatunk, ami egyszerű és roppant hatékony.

Tudjuk már jól, hogy a szódabikarbóna igazi csodákra képes. De tudásának még mindig lehet felfedezni újabb és újabb szuper eredményeit! Mutatunk néhány tippet, amik igazán megkönnyítik majd az életed.

1. Szórd a mosógépbe

A nyálkás, penészes lerakódások egy mosógép belsejében cseppet sem kívánatos vendégek. Megszabadulni tőlük viszont egyszerűbb és olcsóbb, mint gondolnád. Állítsd a legforróbb fokozatra a gépet, önts bele 4 deci ecetet és szórj hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát. Futtasd végig a programot, és máris tisztán fog ragyogni belül is a mosógép.

instagram

2. Szórd a lefolyóba

Ha eldugult a lefolyód, és nem szeretnél drága, kemikáliákkal teli vegyszerekre költeni, akkor szórj bele 1 csésze szódabikarbónát és fél csésze konyhasót, hagyd dolgozni néhány órán, illetve akár egy egész éjszakán át, majd forró vízzel öblítsd át.

3. Szórd a sütőbe

Ha már ráfér egy alapos tisztítás a sütődre, akkor ne halogasd tovább, hanem keverj sűrű pasztává szódabikarbónát és meleg vizet, majd ezzel kend be a lerakódásokat. Hagyd, hogy dolgozzon a keverék 10-20 percet, ezután pedig alaposan dörzsöld át, öblítsd le és töröld át száraz ronggyal. Könnyebb dolgod lesz, mint megszoktad, az eredmény pedig magáért beszél.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?