ÉLETMÓDI

Szórj szódabikarbónát a párnádra: fantasztikus, ami történni fog!

Ez a pofonegyszerû trükk zseniális.
  • Szerző: Ripost

A szódabikarbóna olyan nagyszerű segítség az otthonodban, hogy szinte végeláthatatlan, mennyi mindenre használhatod remekül. Most olyan tippeket mutatunk, amelyek igazán bevált és nagyon egyszerű praktikák.

1. Szórd a párnádra

A szódabikarbóna szagtalanító és fertőtlenítő hatású, ráadásul látványosan tisztít is. Éppen ezért kiváló megoldás, ha megszórod vele a párnádat és az ágyad matracát, kicsit beledörzsölöd, hagyod állni rajta félórát, majd alaposan kiporszívózod: ennél könnyebb és hatékonyabb megoldás nincs is, mellyel felfrissíthetnéd az ágyadat.

2. Szórd a padlóra

Kevés vízzel készítsd pasztát a szódabikarbónából, és ezzel dörgöld át a padlócsempét: nem csupán tisztít és szagtalanít, de még a padló kisebb karcolásait is segít eltüntetni.

Folytatjuk tovább, LAPOZZ!


3. Szórd a kádba

A mosdókagylóról, a kádról és a zuhanytálcáról is remekül eltávolítja a szódabikarbóna a szappanlerakódásokat. Mártsd egy nedves mosogatószivacsot szódabikarbónába, és ezzel dörzsöld át a felületeket, majd alaposan öblítsd le.

4. Szórd a mosogatószivacsra

Kissé megfáradt, de még használható mosogatószivacsodat tedd szódabikarbónás vízbe egy éjszakán át. Teljesen újjászületik majd, és mentesülni fog a baktériumoktól, illetve szennyeződésektől is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?