ÉLETMÓDI

Szuper szódabikarbóna-trükk, melyről eddig nem is hallottál...!

Megint bizonyított ez az olcsó csodaszer.

Szinte varázslat, amire otthonunkban képes a szódabikarbóna. Valószínű, hogy már te is régóta tartasz belőle a kamrában egy zacskóval, hiszen bizonyára megtapasztaltad, mennyi mindenben veszed hatalmas hasznát. De ha azt gondolnád, hogy már minden fortélyt ismersz vele, akkor jó hírünk van: további ötleteket is érdemes kipróbálnod! Hogy mik ezek? Máris mutatjuk!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123 RF

Keverd tejjel

A szódabikarbóna remek folttisztító hatással bír. Még jobban fel lehet azonban turbózni az eredményt, ha tejjel kevered össze. Önts 3 liter vízhez 1 liter tejet, szórd meg egy jó nagy marék szódabikarbónával, és keverd össze kézzel. Ha erős fűfolt, ételfolt vagy borfolt éktelenkedik a ruhádon, akkor nincs más dolgod, mint egy éjszakára ebben áztatni a holmit, másnap pedig kimosni a géppel hagyományos módon. Nem kell még csak sikálnod sem. A folt pedig volt-nincs!

Szórd a mosógépbe

Biztosan ismered már a mosógép tisztításának trükkjét ecettel. A szódabikarbóna viszont simán felveszi a versenyt vele, sőt még az ecetszag miatt sem kell aggódnod. A kiindulópont itt is az ecet, csak éppen 2 csészéhez adj hozzá 3 evőkanál szódabikarbónát. Nem csak a hatást fokozza, de az ecetszagot is semlegesíti ez a praktika. Ezt a keveréket öntsd a gép mosószeres tartályába, indítsd el üresen a legforróbb és leghosszabb programot, ezután pedig teljesen biztos lehetsz benne, hogy egy tökéletesen tiszta mosógép fogja makulátlanná és illatossá varázsolni ruháidat.

 

Fotó: Pixabay

Poloskák ellen

Vesd be az ecetet poloskák ellen is! A bosszantó rovarok valószínű, hogy nálad is gyakran jelennek meg hívatlan vendégként. Ha viszont fél liter langyos vízhez egy evőkanál ecetet és ugyanennyi szódabikarbónát keversz, ezt a mixet egy szórófejes flakonba töltöd, majd bepermetezed vele azokat a területeket, ahol leggyakrabban érkeznek a poloskák (például ablakpárkány, ablakkeret, erkély ajtajának környéke), akkor távol fogja tartani őket, te pedig elfelejtheted a repkedésük miatti idegeskedést és undort.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?