ÉLETMÓDI

Tuti ajándékötletek a karácsonyi hajrára!

Elakadtál, és már fogytán az idő? Segítünk!

Az ünnepek közeledtével egyre többen kapnak a fejükhöz, hogy még rengeteg az elintéznivaló, számtalan ajándékot kell beszerezni, mégis alig van rá idő, és főleg alig akad már rá keret.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Segítünk megkönnyíteni a helyzeted, és csokorba szedtük, mik azok az ajándékok, melyekhez biztonsággal nyúlhatsz, ha tényleg semmi nem jut az eszedbe.

Kollégák

Sok munkahelyen illik egymásnak valamilyen apróságot adni az ünnep kapcsán. Ebből azonban ne csinálj nagy ügyet, bőven elég egy jelképes kedvesség, mely tényleg alig kerül valamibe. Állíts össze egy mandarinból, két szaloncukorból, egy fenyőágból és egy illatmécsesből készített kis csomagot, tekerd celofánba, köss rá masnit, és már kész is van a kedves, figyelmes, mégis csak szimbolikus ajándék.

Távoli rokonok, ismerősök

Azokkal a családtagokkal, akikkel kizárólag az ünnepek során találkozol, és nem is nagyon tartod velük a kapcsolatot, szintén egyszerűbb a dolgod, mint gondolnád. Miért kellene sokat fáradoznod a rákészüléssel? Sokkal fontosabb a gesztus, hogy gondolsz rájuk, nem igaz? A legjobb módja ennek, ha saját készítésű aprósággal örvendezteted meg őket. Ugyanez igaz azokra a családi barátokra és ismerősökre, akikkel nincs igazán szoros kapcsolatod, mégis részei az életednek. Készíts nekik pofonegyszerűen néhány hófehér karácsonyfadíszt szódabikarbónából, rajzoljatok a gyerekkel egy kedves, karácsonyi képeslapot, tűzz mellé egy kis csokor fagyöngyöt, és biztos lehetsz benne, hogy mosolyt csalsz vele az arcukra.

Közeli barátok és családtagok, szülők

Hacsak nincsen valami nagyon kedvelt hobbijuk, szenvedélyük, esetleg egy konkrét holmi, amelyre tudod, hogy nagyon vágynak, a legjobb, amivel megajándékozhatod szeretteidet, nem más, mint az idő. Ebből van mindenkinek a legkevesebb. A mindennapok során bedarál bennünket a mókuskerék, nem jut minőségi idő és közös élmény éppen azokra és azokkal, akik a legfontosabbak nekünk. Pedig kölcsönösen vágytok rá, nem igaz? Ajándékozz tehát alkalmat arra, hogy részetek lehessen ilyesmiben. Legyen ez közös színházjegy, mozijegy, egy megtervezett kirándulás programja, meghívó egy közös vacsorára, érdeklődési körötökbe vágó előadás, tanfolyam vagy rendezvény belépője, mely kölcsönösen érdekel mindannyiotokat! Nem csupán jókedvet és élményt ajándékozol vele, de lehetőséget arra, hogy azt közösen élhessétek meg.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?