Létrehozva: 2020.07.29.

Orvosi tippek: így nyaraljunk idén is biztonságosan!

Most, hogy berobbant az igazi nyár és a szállodák is újra megnyitottak, egyre többen indulnak útnak. Hogy szabadon nyaralhassunk, érdemes betartani néhány szabályt – figyelmeztet az orvos.

Szerző RIPOST

Egyre többen szeretnék hátuk mögött hagyni a több hetes bezártság emlékét. A vakációt azonban nemcsak a nyaralni vágyók várják izgatottan, hanem a szállodák is, amelyek igyekeznek megteremteni azt biztonságos környezetet, ahol vendégeik felhőtlenül élvezhetik a pihenést. Dr. Dunca Mircea Zoltán orvos összefoglalta, mire érdemes figyelni idén a nyaralás alatt.

Válasszunk körültekintően szállást!

Ha létezik recept a tökéletes nyaraláshoz, annak legfontosabb hozzávalója a jó szervezés. Amennyiben minden apró részletre odafigyelünk, idén is szabadon élvezhetjük a nyaralást. Keressük azokat a szálláshelyeket, ahol garantáltak a tágas terek, ezért a vendégek akár az étteremben, akár a medence körül is megfelelő távolságra lehetnek egymástól. Fontos szempont továbbá, hogy a szobákat és a közösségi tereket naponta többször takarítsák, és ahol lehet, kézfertőtlenítőt helyezzenek el. Azok a szállodák például biztos befutók, ahol ózongenerátorral gondoskodnak a folyamatos tiszta, kórokozóktól mentes levegőről. Számos hotelben ezen felül orvosi háttér is biztosítja a felhőtlen pihenést, és adott az online bejelentkezés, így érkezéskor a recepciós pult előtt sem kell sorban állni. Kedvezményes hazai szállodákat a nyárra itt találsz.

Legyünk minél többet friss levegőn

Használjuk ki a napfényt, a jó időt, a tiszta levegőt. Az egészségünk megőrzése és immunrendszerünk erősítése érdekében ugyanis elengedhetetlen, hogy minél többet legyünk szabad levegőn. Amikor nyaralásunkat megtervezzük, érdemes olyan szállást választani, ahol van nagy kert vagy park, ahol akár kint is lehet sportolni, vagy ahol például animátorok vezetésével szabadtéri programokon vehetünk részt. Ha még több szabadtéri élményre vágyunk, fedezzük fel szállásunk tágabb környezetét: sétáljunk nagyokat a környéken, ismerjük meg a várost, túrázzunk a közeli kirándulóhelyeken, béreljünk kerékpárt és tekerjünk el a környék nevezetességeihez.

Fotó: Pixabay.com

Jól jöhet a kézfertőtlenítő és a kéztörlő

Mielőtt megszokásból kezdenénk el csomagolni, alaposan vegyük végig, mi mindenre lehet szükségünk a nyaralás alatt. A legtöbb szálláshely gondoskodik piperecsomagról a fürdőszobában, és a zuhanyzókat is ellátják folyékony szappannal. Ennek ellenére praktikus saját higiéniai csomagot összeállítani, hisz, ha például sétálni vagy étterembe megyünk, bármikor jól jöhet a nedves kéztörlő. Érdemes a csomagba kézfertőtlenítőt, frissítő kendőt, kéztörlőt tenni. Ugyanebben a szettben ott lehet a napozókrém, a napozás utáni hidratáló és napégést enyhítő krém is. A rendszeres kézmosás száríthatja a bőrt, ezért a testápolóról se feledkezzünk meg.

Nézzünk utána az érvényben lévő szabályoknak

Nyaraláskor ne a korábbi tapasztalatokra, a megszokásra hagyatkozzunk. Nézzünk utána az általános egészségügyi előírásoknak az adott országban vagy üdülőhelyen, kérdezzük meg a szálláshelyet, ott milyen szabályok vannak érvényben, tájékozódjunk arról, hogy mit tehetünk, vagy mit nem tehetünk például a strandon. Külföldi utazás előtt online töltsük le az adott desztináció regisztrációs ívét, hogy kitöltésével az országba való belépés gyorsabban és egyszerűbben történjen. Ha a vakáció alatt városnézést is tervezünk, egy maszk mindenképp legyen nálunk, mert a közösségi közlekedésben, templomokban és múzeumokban kérhetik annak viselését.

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

origo.hu

Több százezer ukrán került nagy bajba: itt van Zelenszkij újabb felháborító döntése

borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

mandiner.hu

Havas Henrik nagyot ment: „Én ismerem Orbán Viktort, beledöglene, ha Schmitt Pál és Novák Katalin után Sulyok Tamás is lemondana”

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

vg.hu

Az orosz-ukrán háború 793. napja – az orosz győzelem kulcsa: Csasziv Jar

origo.hu

Brutálisan megtámadták, véresre verték a TV2 sztárját

astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÚTISÚGÓ

Filmes élményre vágysz itthon? Ezek a hazai programok viszik az Oscart

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!