ÉLETMÓDI

Vérlázító, mit csinált az apa a súlyos beteg gyerekének szánt adományokkal

Nagyon durva büntetésre számíthat a férfi, akit a legnagyobb jóindulattal sem neveznék apának.
címkék:

Brazíliában őrizetbe vették Mateus Henrique Leroy Alvest, aki több 10 millió forintnak megfelelő brazil realt sikkasztott el azokból az adományokból, amiket beteg kisfia kezelése ajánlottak fel. A vád szerint a 37 éves férfi kábítószerre, prostituáltakra, szerencsejátékra, alkoholra és luxusszállodákra költötte pénzt, miközben 2 éves fia elvesztette a betegséggel szembeni küzdelmet – számol be az esetről a Metro.

A szívtelen apuka elhunyt kisfia fia, Joao Miguel Alves spinális izomatrófiában (SMA) szenvedett, aminek a gyógyszeres kezelését a család képtelen volt önerőből finanszírozni. Ezért a szülők közösségi adománygyűjtésbe kezdte és közel 50 millió forintnak megfelelő összeget kaptak négy különálló bankszámlára, melyek közöl kettőhöz volt hozzáférése az apukának. Innen utalt ki magának több 10 ezer dollár értékben, majd szórta el a pénzt az apa.

A fiú édesanyjának már régóta gyanúsak voltak az irreális pénzmozgások, végül ő tett feljelentést a férje ellen sikkasztás vádja miatt. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint az apukát egy tengerparti luxushotel szobájában fogták el, ahol nagyjából 2 hónapja élt.

Az ügy egész Brazíliát megrázta, a férfit egyelőre kábítószervsárlás és sikkasztás miatt tartja előzetes letartóztatásban a rendőrség. A hírek szerint a férfi azzal védekezett az első meghallgatásán, hogy zsarolás áldozata lett.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?