Létrehozva: 2015.06.17.

Cukormentes sárgabarackos csokitekercs

Cukor nélkül készül ez a hihetetlenül finom süti, amit reggel, délben és este is bátran megkívánhatsz. Nincs benne se cukor, se liszt! Diétás álomdesszert!

Paleo Csokis-Lekváros Piskótatekercs

Update-besorolás!

Recept:
(1db kisebb tekercshez)

Tészta

  • 3 db tojás

  • 25 g lenmagliszt

  • 20 g Update Zero Calories édesítő

  • 10 g holland kakaópor (20-22% kakaóvaj tartalmú)

  • 1mk szódabikarbóna


    Töltelék:
    125 g házi sárgabarack lekvár

    Díszítés:
    100 g Update paleo csokoládé + 1mk Update kókuszzsír
    néhány szem aszalt sárgabarck
    néhány szem durvára vágott dió

    Így készítsd:

  • A lenmaglisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát öntsd össze.
  • A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből verj masszív habot az édesítőszerrel.
  • A felvert habhoz keverd hozzá egyesével tojás sárgákat, majd kis részletekben szitáld hozzá a lisztes keveréket, De csak nagyon óvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze a hab!
  • A masszát öntsd tapadásmentes sütőtálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt süsd készre.
  • Még forrón vedd ki a formából, és tedd fejjel lefelé egy deszkára vagy rácsra, hagyd kihűlni.  Ha már csak langyos, takard le egy nedves konyharuhával, kb. 1 percig hagyd pihenni. Ezután óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, és felmelegített sárgabarack lekvárral kend meg a piskótalapot.
  • Ha kész, határozott mozdulatokkal tekerd fel a lekváros lapot, majd csavarj köré egy száraz konyharuhát.
  • Hagyd pihenni néhány percig, de utána már szeletelheted is a sütit. A tekercsek egyik felét mártsd vízgőz fölött megolvasztott paleo csokoládéba.
  • Ezután helyezd sütőrácsra és szórd meg   durvára tört dióval, de akár sárgabarackot is kínálhatsz hozzá
  • Fogyasztásig tedd hűtőbe!

    Tippek:

  • Fontos a sütőpapír, mert szépen eltávolítható sütés után

  • Gyorsan dolgozz, mert ezt a tésztát csak melegen lehet törés nélkül feltekerni

  • Kb. 18 x 27cm-es tepsi a megfelelő.  Ha egy picit nagyobb, az sem baj, mert ha vékonyabb a tészta, könnyebb feltekerni

  • A liszt-kakaópor-szódabikarbóna keveréket mindig szitálva add a tésztához, ettől lesz könnyű a piskóta!

  • Ne süsd túl, mert a paleo tészta könnyen kiszárad, és úgy nem lehet feltekerni.

  • A lekvárt célszerű botmixerrel pürésíteni használat előtt,  ha nem teljesen homogén.

  • Ez a süti úgy finom, ha van benne bőven lekvár, viszont ha túl sokat teszel bele, nehezebb feltekerni.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Egészen elképesztő, ami az Újpest-Diósgyőr meccsen történt

    origo.hu

    Németország újabb drámai világháborús lépése

    life.hu

    "Megszakad a szívem, a poklot éli meg Katalin és Vilmos" - nyilatkozta a család ruhatervezője

    mandiner.hu

    Mindenki kívánjon egyet vasárnap hajnalban: 2046-ig nem lesz ilyen csillaghullás

    metropol.hu

    Közölték a halálhírt Kulcsár Edinával: összeroppant a lelke

    magyarnemzet.hu

    Szoboszlai barátja tett róla, hogy Liverpoolban már ne reménykedjenek

    origo.hu

    Megrázó felvétel az ukrán-orosz háborús pokolról - videó

    travelo.hu

    Főszerepet kaptak az ország legkülönlegesebb és legidősebb fái

    ripost.hu

    „Pénzt kérek a pasimtól, amikor nálam van: a víz nincs ingyen”

    ripost.hu

    Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

    ripost.hu

    Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

    ripost.hu

    Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Ettől az egyszerű trükktől lesz gyönyörű színe az orgonaszörpnek

    FAZÉK

    Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

    FAZÉK

    Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús