kulcsár edina
A forróságban mindenki hûsítõ finomságokra vágyik. Próbáld ki ezeket a jeges italokat, amiket akár egy leves után édességnek is bevethetsz.
Egy jégkockatartóban fagyassz le több adag erősre főzött feketekávét.
A kávékockákat tedd poharakba és öntsd fel kókusztejjel összeturmixolt hideg tejjel. Keverési arány: 2 dl tej, 2 evőkanál kókusztej. Ha édesen szereted, mézet vagy barna cukrot is tegyél a mixerbe. Különlegesen finom!
Dobj fejenként egy nagy marék jégkockát a turmixgépbe, önts rá fejenként 1,5 dl hideg tejet egy-egy csésze presszókávét, illetve ízlés szerint mézet, cukrot vagy más édesítőt. Turmixold össze az egészet, akkor jó, ha a kész kávé jégkásás és habos. Öntsd poharakba, a tetejére kanalazz vaníliafagyit. Ne felejtsd a fahéjszórást!
Kanalazz mézet egy magas pohár aljára, önts rá először jéghideg tejet, majd az előre lefőzött és behűtött kávét. Ha egy kanál mentén óvatosan csorgatod, nem keveredik össze a két réteg. Ekkor finoman tegyél a kávédba 3 jégkockát, legfelülre pedig tejhabot.
+1 ötlet
Ha előre tudod, hogy jeges kávét készítesz, tedd a mélyhűtőbe a poharakat! Így tényleg jéghideg és nem langyos lesz a kávé!