kulcsár edina
Újévi babona szerint, ha lencsét eszel január elsején, az év többi napján csak úgy dõl majd a pénz a házhoz. Egy próbát megér, mutatjuk a legjobb recepteket!
Nemcsak akkor érdemes lencsét enni, ha hiszel a szerencsét hozó babonában. A lencse nagyon egészséges, ráadásul bőrünkre is kifejezetten jó hatással van! Arról nem is beszélve, hogy igazi gasztronómiai élmény lehet, hiszen főzeléken kívül még számtalan formában elkészítheted.
A lencsét előre be kell áztatni! Azonban ha a vízbe egy kis szódabikarbónát teszel, meggyorsítod a folyamatot és egy óra múlva már főzheted is!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Friss ropogós kenyérrel tálald!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Chilivel tálald!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Joghurtos, tejfölös mártogatóssal tálald!
Főzd puhára a lencsét. Uborkát, lila hagymát, paprikát vágj apróra. Öntsd le ízlésed szerinti saláta öntettel és hűtőben hagyd állni egy egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
Zöld fűszerrel, petrezselyem, vagy citrom fűvel nagyon jól harmonizál!