Létrehozva: 2016.07.19.

Így lesz bögrés a sárgabaracktorta! Ezt még az olaszok is megirigyelik

Elkészítése nagyon egyszerû, percek alatt megvan. Világos, fényes, üdítõ torta lesz, villásreggelinek, desszertnek is remek. Hûtõben 1 hétig is eltartható.

Dél-olasz recept, ott vaj helyett olívaolajat tesznek még az édességbe is. Ennek köszönhető, hogy a torta behűtve is lágy, krémes, nedves marad.


HOZZÁVALÓK:

  • ¾ csésze + 2 ek. (175 g) kristálycukor
  • 1 csésze (230 ml) tej
  • 1 citrom finomra reszelt héja
  • 1 vaníliarúd (hosszában kettévágva, belseje kikaparva)
  • 1/3 csésze + 1 ek. (100 ml) extra szűz olívaolaj
  • 2 tojás (könnyedén felverve)
  • 1+ 1/3 csésze (190 g) fehér liszt
  • ¼ csésze (25 g) darált mandula
  • 1 ½ tk. sütőpor
  • ½ tk. étkezési szódabikarbóna
  • ¼ tk. só
  • 5-6 sárgabarack (negyedelve)
  • mandulapehely (a tetejére)
  • ELKÉSZÍTÉS:
    1. Melegítsd be a sütőt 180 Celsius fokra. Egy 22 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, vékonyan vajazd ki, majd szitáld meg liszttel.

    2. Szórd egy közepes fazékba a cukrot, a tejet, a reszelt citromhéjat, a vaníliarúd kikapart belsejét és a rudat magát is, majd nagyon lassú tűzön, folyamatosan kavarva olvaszd meg a cukrot. Ne engedd forrni. Vedd le a tűzről, takard le, és tedd félre 15 percre, hogy az ízek összeérjenek, és lehűljön.

    3. Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Habverővel keverd bele a darált mandulát. Öntsd bele az olívaolajat, a felvert tojásokat, a lehűtött tejes keveréket, és gyengéden verd, míg sima tésztát nem kapsz.

    4.  Öntsd át a tésztát az előkészített tortaformába, és tetszés szerint rendezd el a tetején a sárgabaracknegyedeket. Szórd meg a mandulapehellyel, és süsd 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Ellenőrizd, hogy megsült-e a belseje: szúrj bele egy nagy tűt, ha nem ragad rá tészta, kész van.


    Tedd rácsra 10 percre, hogy kicsit hűljön, majd távolítsd el az oldalakat, hogy tökéletesen meghűljön.

    Tipp:

    Ha nagyon apró sárgabarackokat használsz, könnyen lesüllyed a tortaforma aljára. Ez esetben két rétegben helyezd el a barackokat.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kiderült, miért balhézott össze a liverpooli Szalah és Klopp

    origo.hu

    Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

    borsonline.hu

    Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

    hirtv.hu

    Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

    ripost.hu

    Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

    vg.hu

    Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

    origo.hu

    Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

    ripost.hu

    150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc