Létrehozva: 2017.01.15.

A chiamag csodája: Ez a kenyér megváltoztatja az életed!

Egészséges, diétás, finom és könnyen elkészíthetõ. Ez a kenyér egészen fantasztikus!

Kenyér, ami nem hizlal, egészséges és még finom is? Nos, a chiamagos kenyér pontosan ilyen, és ha ezt választod köretnek, ebből készítesz szendvicset, netán ezt majszolod nassolásként, akkor nem túlzás azt mondani, hogy nagyot fog változni az életed.

De mégis mit tud ez a kenyér, ami miatt ennyire nagyszerű választás? A titka először is a chiamag. Ez az alapanyag ugyanis egészen csodálatos képességekkel bír. Javítja a vérkeringést, antioxidáns hatású, serkenti az emésztést és az anyagcserét, de ami a legfontosabb: tökéletes partnered a diétádban!

Ráadásul ez apró magocska rengeteg nedvességet képes magába szívni. Saját térfogatának tízszeresére duzzad - ha mindez a gyomorban játszódik le, annak az a következménye, hogy hamar jóllaksz, és a

chiamagnak köszöhetően még órákon keresztül nem leszel éhes!

Hosszú távon pedig mindenképp fogyni fogsz, ha ezt a kenyeret választod! Csodakenyér, ebből bátran falatozhatsz! Mindemellett  a napraforgómag és a tökmag szintén jó hatással van a szervezetedre.

Mindezek után nem csoda, hogy

ez a kenyér egyszerűen tökéletes választás, ha szeretnéd a fehér lisztben gazdag pékárukat kihagyni, lecserélni.

Elkészítése rendkívül egyszerű. Mindössze 5 perc az előkészület, a hozzávalók kiméréséhez pedig egyszerűen ragadj egy 2,5 decis csészét, így nem kell grammokat számolni és pepecselni.

Hozzávalók

  • 1/2 csésze chiamag
  • 1/2 csésze napraforgómag
  • 1/2 csésze tökmag
  • 1/2 csésze őrölt zabpehely
  • 1/4 csésze darált hajdina
  • 1 tk oregánó
  • 1/2 tk só
  • 1/2 tk kakukkfű
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 1 csésze víz
  • Így készítsd el

    1. Melegítsd elő 180 fokosra a sütőt. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    2. Keverd össze a száraz hozzávalókat, majd fokozatosan add hozzá a vizet. A keverék először híg lesz, de ne ijedj meg, ugyanis nagyon hamar megszívják magukat a magvacskák, és kellően besűrűsödik a massza.

    3. Egyengesd el a tésztát a tepsiben, süsd 25 percig. Hagyd még az elzárt sütőben 5 percre, majd vedd ki a tepsit és várd meg, míg teljesen kihűl a magos vekni.

    4. Csak ezt követően szeleteld fel!

    Az ízesítést természetesen ízlésedtől függően változatosabbá is teheted. Kísérletezz bátran a száraz fűszerekkel, az elkészült kenyeret pedig fogyaszd avokádóval, házilag készített zöldségkrémekkel, pirított sajttal vagy amit csak fantáziád és kreativitásod diktál.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

    origo.hu

    Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

    borsonline.hu

    Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

    ripost.hu

    "Nem azért igazolták" – Kitálalt Szoboszlairól a magyar focista

    magyarnemzet.hu

    Milák Kristóf csúcsa megdőlt, erre senki sem számított

    origo.hu

    Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

    travelo.hu

    Nem ok nélkül nevezik a világ legszebb akácos kertjének ezt a japán csodahelyet

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc