Létrehozva: 2017.09.09.

Mozzarellával töltött balzsamos csirke, feledhetetlenül ízletes vacsora

Két recept egyben, új ízvilág! Ezt a finomságot igazán érdemes kipróbálnod, könnyû étel, akár vacsorára is fogyaszthatod.

Csirkemell soha nem volt még ennyire lédús, és finom. Keverd össze a mozzarellás paradicsomos csirkét balzsamecetes mártással, így kóstold meg. Ahol ez a két csirkerecept keveredik össze, ott felejthetetlen, ízletes étel születik.

Hozzávalók:

  • 4 db 200 grammos csirke mellfilé
  • 1 teáskanál szárított oregánó és szárított bazsalikom
  • 2 db paradicsom, vékony karikákra vágva
  • ¼ csésze szárított paradicsomcsíkok olajban
  • 4 mozzarella sajt vékonyan szeletelve
  • 2-3 bazsalikom levél a díszítéshez
  • 4 gerezd fokhagyma, apróra vágva, összenyomva
  • 1/3 csésze balzsamecet
  • 2 evőkanál barna cukor
  • só és bors
  • Így készítsd el:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

    2. A csirkemellfilét vágd be vékonyan 3 egyenlő részre úgy, hogy ne vágd végig a húst.

    3. Fűszerezd be a csirke tetejét, alját és a bevágott részeket sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, és csorgass hozzá egy teáskanállal a szárított paradicsom olajából.

    4. Helyezd a csirke belsejébe a vékony szelet mozzarellákat, és a vékonyra szeletelt paradicsomkarikákat. Majd a karikák tetejére a szárított paradicsomot és a bazsalikomleveleket.

    5. A megtöltött csirkemelleket fogpiszkálóval vagy hústűvel fogd össze.

    6. Serpenyőbe rakj szárított paradicsomolajat, vagy olívaolajat és abban 2 percig süsd át a csirke mindkét oldalát, amíg az aranybarna lesz.

    7. Miközben a csirke sül, egy kis tálban keverj össze fokhagymát, balzsamecetet, és egy kis barna cukrot. Öntsd a keveréket a serpenyőbe a csirke tetejére, és köré. Így párold még körülbelül 3 percig, alkalmanként keverd meg.

    8. Az előmelegített sütőbe rakd át a csirkét, és süsd további 15 percen keresztül, amíg teljesen át nem sül, a sajt benne meg nem olvad.

    9. Végül vedd ki a sütőből az illatozó csirkét, távolítsd el a fogpiszkálókat vagy hústűket, díszítsd a csirke tetejét bazsalikomcsíkokkal, ízlés szerint.

    Jó étvágyat!

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Megkóstolta a macskaürülékből készült kávét Jákob Zoltán - videó

    origo.hu

    Ukrajna beismerte, pillanatokra a teljes összeomlás

    borsonline.hu

    Kínos baki a TV2 forgatásán: Marics Peti olyat hibázott, hogy még a játékot is félbe kellett szakítani

    hirtv.hu

    Pánik a Momentumnál: nem tudja a párt összegyűjteni az ajánlásokat, ezért levélben kért segítséget támogatóitól + videó

    mindmegette.hu

    Ilyen finomfőzeléket még nem ettél: itt a tavaszi verzió, ami valóban finom!

    mandiner.hu

    „Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

    origo.hu

    Fürdőruhában mutatta meg magát Iszak Eszter - kép

    travelo.hu

    Búcsút int a budapesti állatkert jegesmedvéje, siessetek, ha még látni szeretnétek

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

    origo.hu

    A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc