Létrehozva: 2021.03.02.

Ez történik a szalonnával, ha beteszed a mikróba

Nincs időd, de tartalmas reggelire vágysz? Ehhez kihagyhatatlan a ropogósra pirított szalonna! Kevesen tudják, hogy mikróval készül a leggyorsabb és legfinomabb verzió!

Szerző Horváth Gabi

A ropogósra pirított szalonnának nincs versenytársa, ha rántottáról, tojásos nokedliről vagy túrós csuszáról van szó. De a reggeli tükörtojást vagy a szendvicsedet is megbolondíthatja. Vajon akkor is ugyanolyan remek lesz a szalonna íze, ha a serpenyő helyett a mikróban sütöd? Meg lehet benne rendesen pirítani? Éés ha igen, mire kell vigyázni?

Vajon mikróban is ugyanolyan finom lesz?
Fotó: Unsplash.com

Hús nem, szalonna igen

Sokan nem ajánlják, hogy bárki is húst süssön a mikrosütőben. Szinte lehetetlen jól átsütni, így még az ételmérgezést is kockáztatod, ha ezzel próbálkozol. A szalonnával azonban más a helyzet, hiszen eleve tartósított húsféléről van szó. Ha elég vékony szalonnaszeleteket szeretnél a mikróban megsütni, egy kis odafigyeléssel könnyen megteheted.

Így sül ropogósra a szalonna a mikróban

A művelethez két papírtörlőre lesz szükséged. Tegyél a mikróban is használható tányérra egy papírtörlőt, három-négy szelet szalonnát, majd tedd a tetejére a másik papírtörlőt. Az alsó a kiolvadó zsír nagy részét fogja felszívni, míg a felső a zsír kifröccsenését gátolja meg. Mindenképp nézd meg a csomagoláson, hogy a papírtörlőd használható-e a mikróban!

A szalonna 2-4 perc alatt sül meg a mikrosütőben, magas fokozaton. Ha egy kicsit ropogósabbra szeretnéd sütni, hagyd még egy-két percig. Az első 2-3 perc letelte után nézd meg, hogy áll a szalonna, és ezután döntsd el, hogy akarod-e még pirítani. Ha szükséges, tedd vissza 1-2 percre.

A házi hamburger is sült szalonnával az igazi!
Fotó: Unsplash.com

Apró trükkök, hogy tökéletes legyen az eredmény

A tányért vigyázva vedd ki a mikróból, mert nagyon forró. Használj hozzá edényfogó kesztyűt, vagy konyharuhát. Hagyd egy percig hűlni, hogy a zsír nagyját valóban felszívja a papír, de ne tovább, nehogy a szalonna aljára tapadjon a papírtörlő. Ezután máris tálalhatod a sült szalonnát, ha lehet, azonnal használd fel.

És vajon van különbség a sütőben, a grillen, a serpenyőben vagy a mikróban sütött szalonna között? Aki kipróbálta, aszerint a mikróban megsütött szalonna íze épp olyan, mintha serpenyőben sütötted volna. Maga az eljárás viszont sokkal gyorsabb, ráadásul az elkészült szalonna is kevésbé lesz zsíros, hiszen a zsír a papírtörlőn landol. Így egészségesebb és kalóriaszegényebb így ez a finomság.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

magyarnemzet.hu

Orosz–ukrán háború: Moszkva ütemet vált az ukrán fronton

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

ripost.hu

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Robban a karalábészezon: Mutatjuk a legfinomabb receptet

FAZÉK

Ezt az egyszerű lépést soha ne felejtsd el, hogy isteni ropogós legyen a rántott hús

FAZÉK

Vödörben készül a legújabb grillcsirke, ilyet még nem láttál

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet