kulcsár edina
Ki kell próbálnod ezt az isteni finomságot! Elkészíteni nagyon könnyû és nem kell aggódnod a pluszkilók miatt sem.
Ne mondj le a finomságokról akkor sem, ha szeretnél leadni pár kilót még a nyaralás előtt. Ez az ínycsiklandó fagylalt kellemesen hűsít, nagyon finom, könnyen elkészíthető, ráadásul cukormentes is!
Hozzávalók
Így készítsd el
1. Alacsony lángon keverd össze egymással a tejszínt, 1 dl mandulatejet, a kakaóport és az édesítőszert. Folyamatosan kevergesd, és ne hagyd, hogy a keverék elérje a forráspontot -mindvégig csak melegedjen.
2. Válaszd szét a tojásokat, úgy, hogy a sárgákat egy nagyobb lábosba pottyantsd. Öntsd rá a forró tejszínes keveréket. Keverd össze, majd tedd vissza a tűzre. Továbbra is ügyelj rá, hogy ne forrald fel, kb. 80 fok körüli hőmérséklet az ideális.
3. Vedd le a tűzről az edényt, add hozzá az apróra vágott csokoládét, hagyd pihenni 5 percig, majd alaposan keverd össze az egészet.
4. Egy hidegre hűtött tálba öntsd át az egész keveréket, 10 percig hűtsd jégfürdőben folyamatos kevergetés mellett, ezután rakd a hűtőbe 3 órára.
5. A maradék tejet keverd össze egy tálban a vaníliával és a folyékony édesítővel, turmixgép vagy botmixer segítségével keverd hozzá a hűtőbe tett krémhez, majd a fagyasztóban dermeszd hűs fagylalttá az egész finomságot.