Létrehozva: 2021.04.13.

Csupa hab és csupa eper: ezt a desszertet sütni sem kell

Mindenki kedvence lesz ez a villámgyors finomság.

Ki ne hallott már az eperhabról? Igazi könnyed, tavaszi desszert, melyet ráadásul villámgyorsan elkészíthetsz. Az eperhab mindenkinek a kedvence, és nemsokára itt van az eperszezon is! Április végétől már találhatsz friss hazai gyümölcsöt a piacokon, ezért semmiképp se hagyd ki ezt a mennyei desszertet a repertoárodból. Biztos imádni fogja a család apraja és nagyja is.

Az eperhabnál finomabb tavaszi desszert nincs Fotó: shutterstock.

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss eper
  • 3- 4 evőkanál porcukor ízlés szerint (ha nincs kristálycukorral is helyettesítheted)
  • 5 db tojásfehérje
  • fél citrom reszelt héja vagy 1 teáskanál citromlé
  • Így készítsd el az eperhabot:

  • Az epret pucold meg, jól mosd át a szennyeződésektől, majd szűrön csöpögtesd le.
  • Néhány szép eperszemet rakj félre díszítésnek, a többi epret botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítsd össze.
  • A tojássárgáját és a tojásfehérjét óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét verd fel kemény habbá. Amikor már elég masszív lett a hab, fokozatosan adagold hozzá a porcukrot, míg keménnyé nem válik a fehérjehab.
  • Az eperpürét lassú, óvatos mozdulatokkal keverd el a kemény habbal, ekkor adagolhatod hozzá a reszelt citromhéjat vagy a citromlevet is.
  • A kész eperhabot kanalazd kis tálkákba vagy poharakba, és ha hűsítőként fogyasztanád, érdemes 15-20 percig a hűtőbe rakni a habot, hogy lehűljön. Ennél tovább már ne tárold, mert a hab szétesik és levet fog ereszteni.
  • Tálaláskor tegyél a tetejére friss eperszemet, díszítheted még friss mentalevéllel vagy bazsalikommal is. Ha édesszájú vagy, tejszínhabbal és egy kis csokireszelékkel is megspékelheted az eperhabot.
  •  

    A megmaradt tojássárgáját ne dobd ki, mert remekül felhasználhatod más ételekhez is. Majonézt vagy hollandi mártást készíthetsz belőle, de például a carbonara szósz is sokkal fényesebb és gazdagabb lesz, ha csak tojássárgáját használsz egész tojás helyett. Ez édesszájúak felhasználhatják créme brulée készítésekor, vagy házi fagylaltot, pudingot is főzhetnek belőle.

    Jó étvágyat kívánunk hozzá!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Hamarosan egy színpadra áll Magyar Péter a baloldal vezetőjével, Gyurcsány Ferenccel

    origo.hu

    A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

    borsonline.hu

    Mintha ikrek lennének: Nótár Mary megmutatta ritkán látott tesóját – fotó

    magyarnemzet.hu

    Nagy Feró megrázó interjúban állt ki Orbán Viktor mellett, Magyar Péter is megkapta a magáét

    ripost.hu

    Pénzeső májusban, ez a 4 csillagjegy már nyithatja a pénztárcáját

    mandiner.hu

    Lejárt a jelöltállítási határidő, mutatjuk a nem kiesőket!

    origo.hu

    Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban

    ripost.hu

    A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

    ripost.hu

    Ez kínos, valami nagyon nem stimmel Berki Mazsi szerelmes fotóján

    travelo.hu

    A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FITTFAZÉK

    Túrókenyér az új őrület, fogyókúrához nincs jobb recept

    YESSS

    Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

    YESSS

    Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

    YESSS

    Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

    YESSS

    Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

    YESSS

    Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

    YESSS

    Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

    YESSS

    Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot