Létrehozva: 2023.01.16.

Kovács Áron elmondta véleményét az injekcióval fogyó sztárokról

Az 1-es típusú cukorbetegséggel élő műsorvezető lapunk munkatársától értesült a legújabb, celebeket is érintő botrányról: tömegek fogynak a cukorbetegek vényköteles gyógyszerével.

A Bors számolt be elsőként arról az új trendről, amely a hazai hírességek között járványszerűen terjed: vényköteles injekcióval szabadulnak meg a felesleges (sokszor feleslegesnek hitt) kilóktól, miközben azt hirdetik, hogy kemény edzésmunkával és fegyelmezett diétával tartják karban magukat. 

A lap információi szerint kétféle kedvenc van, a Saxenda (liraglutid hatóanyag) és az Ozempic (szemaglutid hatóanyag) nevű injekciók, ezeket pedig belgyógyász vagy az endokrinológus írhatja fel. 

Sovány
Mostanában a vékony a divat (Fotó: Northfoto)

A használatuk nagyon meggyőző eredményeket hoz, fél év alatt a testsúly akár 15-20 százalékától is megszabadulhat a delikvens anélkül, hogy egyetlen lépést tett volna, vagy egyetlen súlyt megemelt volna. Vagyis az aktív mozgás egyáltalán nem feltétele a sikernek… 

A hír hallatán a múlt héten Tatár Csilla is kiakadt, a műsorvezetőnő személyes érintettségből tett közzé egy indulatos posztot a jelenséggel kapcsolatban. Neki ugyanis van egy cukorbetegséggel élő rokona, aki a divathullám miatt egyszerűen nem fér hozzá a gyógyszeréhez, mert az időközben hiánycikk lett. 

„Tárgyilagos leszek, pedig elég pipa vagyok. A családunkban van cukorbeteg (2-es típusú), akinek az orvos által felírt gyógyszerét (ez egy injekció, amit hetente kap a páciens) gyakran én váltom ki. Ezt a gyógyszert a cukorbetegség kezelésre találták ki. Tényleg fantasztikusan működik. Mellékhatásként a cukorbetegek fogyni is szoktak tőle, ami önmagában sokat segít a 2-es típusú diabétesszel küzdőknek. Ezt az injekciót felfedezték maguknak azok az idióták, aki ezzel "fogynak" 6 kilóról, 3-ra kb. (vagyis tök egészséges, de testképzavaros emberek, leginkább nők) Ők aztán megtalálják a kiskaput, hogy felírathassák maguknak a gyógyszert. (bravó kedves orvosok, akik ilyet csinálnak) Persze aztán a kommunikáció az, hogy életmódváltás, mindfulness..blabla, meg edzés van a fantasztikus átalakulás mögött. (holly shit!) Ma a gyógyszertárban a gyógyszerész szó szerint azt mondta, "Boldog-boldogtalan szúrja magába" Országos hiánycikk lett. Így a valódi betegek nem tudnak hozzájutni. Bravó.” 

Sovány
Fotó: Northfoto

A híresség Instagram-posztjához rengeteg komment érkezett, köztük szakembereké is: 

„Nagyon szomorúan tapasztaljuk mi szakemberek is a jelenséget. Én már több ízben szót emeltem ellene amire azt kaptam, hogy felelősségteljes orvosok tudják, hogy kinek kell felírni. Sajnos felelőtlen orvosok is felírják pl. páciens könyörgésére. Testképzavaros ismerősömnek is akinek nem fogyni kellene, hanem pszichológushoz menni” – írta egy dietetikus. 

Kovács Áron műsorvezető 1-es típusú cukorbetegséggel él, tőle azt kérdeztük, hogy tapasztalta-e, hogy a divathullám miatt nem jut hozzá a gyógyszereihez? 

"Az a típusú cukorbetegség, ami nekem van, másfajta gyógyszereket igényel, így engem személy szerint nem érint a dolog, sőt ha őszinte akarok lenni, most hallok erről az egészről először. Furcsa, hogy ezek a szerek fogyasztanak, eddig csak olyanról hallottam, ami növeli a testtömeget. Sok testépítő használ ilyet az izomtömeg növelésére. Egyébként általánosságban nem vagyok meglepve" – tette hozzá.

A világ legegyszerűbb módja a fogyásnak a kevesebb kaja, több mozgás kombináció. Persze mindenki ezt a rendszert akarja meghackelni valamilyen csodaszerrel. Azt szoktam erre mondani, hogy olyan ez az egész, mint a gravitáció. Tudunk repülni ideig-óráig, de végül mindig a tömegvonzás nyer. Hosszú távon tehát nem lehet kifizetődő beavatkozni a természet rendjébe, az egészség kockáztatásával. 

 

 

origo.hu

Már a babát tervezi a Házasság első látásra sztárja új szerelmével

origo.hu

Újabb ország készül a világháborúra

borsonline.hu

„Ő az egyik legnagyobb tehetség a világon” – Máris itt az új Szoboszlai, a City szerződtette

hirtv.hu

Bayer Zsolt bemutatta a Magyar Péter-féle korlátozás „legfontosabb” eszközét + videó

metropol.hu

Jön a zivatar, de egy vármegyére visszavonták a riasztást

mandiner.hu

Akcióba lépett a magyar titkosszolgálat Petikére állított kétezer ügynöke

origo.hu

Elárulta a minisztérium, hogy milyen lesz a jövőre érkező új KRESZ

mindmegette.hu

A 10 legtutibb ebédötlet hétvégére: ezekből garantáltan duplán szed majd a család

ripost.hu

Egyszerűen megállíthatatlanok: ez a négy csillagjegy sohasem adja fel

videa.hu

Malpura, joghurtos fánkocskák: hűsítő, gyümölcsös desszert -receptvideó ( hirdetés)

life.hu

Bármi legyen az oka, kezelni kell (hirdetés)

ripost.hu

Lehetetlen IQ teszt: zseni vagy, ha meg tudod oldani

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Aggódnak a rajongók, eltűnt Vámos Erika

FÜLES

Megható vallomást tett gyermeke édesanyjáról Curtis

FÜLES

Fekete bombázóval az oldalán látták Schmuck Andort

FÜLES

Hihetetlen, így reagált a delfin, amikor Kozso dalra fakadt

FÜLES

Mindenkit lesokkolt Fésűs Nelly lánya, ilyen számára a tökéletes férfi

FÜLES

„Csodálatos érzés” - Második gyermeke érkezéséről mesélt a TV2 sztárja

FÜLES

Újabb pofont kapott Harry: könnyekben tört ki a király döntése után

FÜLES

Véletlenül elszólta magát Tóth Gabi, ekkor szeretett bele új párjába - Fotó