Létrehozva: 2019.05.19.

Gulyás Gergely: Ijesztő, hogy az ellenzék a bevándorláspárti Európa mögé áll

A magyarok Brüsszelben eddig is csak a kormánypártokra számíthattak, amikor a bevándorlással szembe kellett szállni. Ezért is félelmetes, hogy az ellenzéki pártok egyértelmûvé teszik: õk a bevándorláspárti Európa mögött állnak - mondta Gulyás Gergely a Kossuth rádióban.

Az európai parlamenti választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje - utalt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a jövő vasárnapi voksolásra.

Elmondta, Európa semmit nem tudott profitálni a bevándorlásból, viszont olyan párhuzamos társadalmak, valamint feszültségek keletkeztek, amelyeket jobb elkerülni.

Gulyás Gergely úgy fogalmazott, a bevándorlás kérdésében csak egyszer lehet hibázni, szerinte ezért is nagyon félelmetes és ijesztő, hogy az ellenzéki pártok - beleértve az összes baloldali pártot - Timmermans látogatásával kapcsolatban egyértelművé teszik: ők a bevándorláspárti Európa mögött állnak.

Elmondta, vannak országok Nyugat-Európában, amelyek odáig jutottak, hogy a migrációs háttérrel rendelkező polgárok aránya meghaladja a 20 százalékot. Gulyás Gergely Németországot is ide sorolta és aláhúzta, ezek az országok kénytelenek valamilyen ideológiát gyártani a jelenlegi helyzetükhöz, noha biztosan látható, hogy a bevándorlás biztonsági kockázatot jelent Európának. Példaként említette azokat a terrorcselekményeket, amelyeket bevándorló háttérrel rendelkező személyek követtek el a kontinensen.

A Fidesz alelnöke kiemelte, ha a kormánypártokkal nem szimpatizáló szavazók a szívükre teszik a kezüket, akkor egyértelműen el kell ismerjék: csakis a jobbközép polgári kormánynak köszönhető, hogy Magyarország az első pillanattól szembeszállt a bevándorlással.

Az európai politikában senki nem képviseli hitelesebben, hogy a bevándorlást meg kell állítani, mint a magyar kormány és miniszterelnök

- jelentette ki.

Gulyás Gergely ismét nyomatékosította, az európai parlamenti (EP-) választásnak korábban soha nem volt még ilyen nagy tétje. Kiemelte, Európának a migráció ügyében kell véleményt mondania, amire 2015, a migrációs válság kezdete óta nem volt lehetőségük.

A Miniszterelnökség vezetője elmondta, a magyarok az EP-ben csak a kormánypártokra számíthattak, amikor a bevándorlással szembe kellett szállni.

"Minden olyan esetben, amikor Brüsszel támadott minket, csakis kizárólag a kormánypárti képviselőkre számíthattunk, a többi, a balliberális képviselők, és Morvai Krisztina kivételével a jobbikos képviselők is Brüsszelt képviselték"

- fogalmazott.

Gulyás Gergely azt tanácsolta a választóknak, olyan képviselőket tüntessenek ki bizalmukkal a május 26-i voksoláson, akik a magyar érdekeket fogják képviselni.

A tárcavezető beszélt arról is, bíznak benne, hogy a babaváró támogatás brüsszeli megítélésével kapcsolatban az Európai Bizottság politikai szinten megnyilatkozó szóvivőjének van igaza. Kifejtette, a kormány bejelentése utáni brüsszeli adminisztratív vizsgálatból nyilvánosságra került okiratok egyértelműen alátámasztják: a bizottság az aggályait hangoztatta. A kérdés politikai szintre kerülése után azonban a kormány arra kapott szóbeli garanciát, hogy a bizottságnak semmilyen kifogása nincs a babaváró támogatással szemben - tette hozzá Gulyás Gergely. Megjegyezte továbbá, ha a bizottságnak a migránskártyákkal és a migránsvízummal kapcsolatban nem volt problémája, akkor jó lenne, ha a tagállamok családtámogatásaival sem lenne.
 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hihetetlen: Marics Peti nem tud randizni

origo.hu

Bemutatjuk Magyar Péter legnevetségesebb talpnyalóját, Puzsér Róbertet

borsonline.hu

"Bízom benne, hogy élve előkerül" – egyre sűrűbb a rejtély az Inárcsról eltűnt Mária ügyében

magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah összeveszett, az edző rossz hírt közölt

ripost.hu

Itt a vége: 10 év után válik a népszerű zenész és felesége

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Kasza Tibi szórja a pénzt: nyolcmilliós órával dicsekedett

mindmegette.hu

Meg kell-e mosni a lábunkat zuhanyzáskor? Itt a bőrgyógyász válasza

ripost.hu

150 éves festmény a bizonyíték az időutazásra - Fotó

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HARCÉL

Kovács Zoltán: Magyarország tekintélyének, becsületének és intézményrendszerének megvédése kötelességünk

POLITIK

Kijev polgármestere szerint korrupt az ukrán kormány

POLITIK

Kínai kémbotrány Németországban

POLITIK

Jobbikos politikusok Magyar Péter mögött

POLITIK

Mint egy feneketlen hordóba, öntik a pénzt Ukrajnába

POLITIK

Visszavonulási parancsot adott ki Zelenszkij

POLITIK

Az ukrán gázellátást támadják az oroszok

POLITIK

A volt brit kormányfő kiállt a konzervatív eszmék mellett